Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

En dan nu: muziek! (deel 3)

De (meeste) zomerfestivals zijn achter de rug, maar niet getreurd. In september zijn de kansen voor de muziekliefhebbers legio om uit hun kot te komen. In vogelvlucht door het Brugse concertaanbod!

 CACTUS

Na een geslaagde (warme) editie van het Cactusfestival en een mooie concertreeks tijdens Moods! komt het nieuwe seizoen van Cactus Muziekcentrum eind september stilaan weer op gang. Op maandag 24 september vormt het Concertgebouw het decor voor een optreden van José González & The String Theory. De Zweedse bard José González is een graag geziene gast op het Cactusfestival en leverde zowel solo als met zijn band Junip hoogtepunten op in het Minnewaterpark. De man bezit dan ook een vocaal timbre waarmee het uiterst aangenaam wegdromen is en kan meer dan aardig uit de voeten met de Spaanse gitaar. Die combinatie versmolt hij in drie prachtige platen, waarvan debuutalbum Veneer (met hits als ‘Heartbeats’ en ‘Crosses’) ondertussen uitgegroeid is tot een moderne klassieker. In 2011 ging González een eerste keer op tour met het Göteborgse experimentele strijkorkest The String Theory, een twintigkoppig orkest onder leiding van componist PC Nackt, zeven jaar later zal het Brugse publiek getuige zijn van een tweede tournee.

 DAVEREND/Unplugged

Het nieuwe seizoen voor Cultuurcentrum Brugge betekent meteen ook een nieuwe reeks van Brugotta-optredens onder de Daverend/Unplugged-noemer. De formule blijft ongewijzigd: Brugse groepen krijgen in zaal Daverlo (Assebroek) een prachtig forum om hun muzikaal kunnen te etaleren, ofwel op volle sterkte (Daverend) ofwel op een gedemptere volume (Unplugged). Op vrijdag 28 september mogen Maanbar en Lee Anderson de boel in gang trappen. Maanbar bestaat uit Dicky Antoine (zang, gitaar, keys), Kris De Busscher (drums, zang), David Boddaert (bas) en Tom Van den Abeele (gitaar, zang). Zij tekenen voor uitgepuurde indiepopmuziek. Achter Lee Anderson gaan Leander van het Groenewoud, Dries Hoof, Jacob Haghebaert en Sylvester Vanborn schuil. Voor hen zijn The Beatles, Bob Dylan en de Amerikaanse folklegende Tim Hardin belangrijke invloeden. De sound van Lee Anderson is klassiek en tegelijk fris. NOOT: alle concerten van Daverend/Unplugged zijn gratis. (ADC)

 

www.cactusmusic.bewww.dekelk.bewww.ccbrugge.bewww.thejamm.be, www.brocantecafe.com, www.snuffel.one/nl/events

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: