Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Mini-concerten zorgen voor maxi sfeer bij Chris Brion

Stef Kamil en Chris Brion

 

Zwankendammenaar Chris Brion mag binnenkort weer wat kasten in zijn living verschuiven om er schoon volk te laten optreden. Bijna maandelijks organiseert hij een exclusief en intiem concert van Belgische makelij in zijn rijhuis. Unieke optredens, jazeker, want waar anders krijg je de kans om op slechts een halve meter afstand Stef Kamil Carlens, Bert Dockx of Jan Hautekiet te zien spelen?

 Een onvoorwaardelijke liefde voor muziek drijft Chris Brion vooruit om zijn woonkamer op regelmatige basis om te vormen tot een mini-concertzaal, goed voor een podium van ongeveer tien vierkante meter en een publiek van maximaal zestig personen. In het verleden kwamen onder meer Jan Hautekiet & Bart Buls, Stef Kamil Carlens, Derek, Bruno Deneckere, Steven Debruyne, Tiny Legs Tim en Paul Couter al langs. Voor het najaar en volgend voorjaar prikte Chris al een aantal concerten vast. ‘Op zaterdag 22 september komt Bert Dockx, bekend van Dans Dans, Flying Horseman en zichzelf, af voor een solo-optreden’, zegt Brion. ‘Hij stelt er zijn nieuwe cd voor waarop hij nummers van onder meer Fleetwood Mac, Bob Dylan en Bruce Springsteen covert. Het publiek zal al zittend zijn fascinerend gitaarspel kunnen bewonderen. Op zaterdag 20 oktober proberen we iets nieuws. We laten pianospel de poëzie  van de Oostendse actrice en woordkunstenares Isabelle Vandemaele ontmoeten. Voorafgaand bieden we onze bühne gedurende een half uur aan het publiek aan voor een ‘vrij podium’. Wie zich geroepen voelt om een tekst voor te dragen, is van harte welkom. Alles kan.’

The Rolls is de nieuwe band van zanger-gitarist Derek (&The Dirt) en gitarist Bruno Deneckere.  ‘Zij komen op vrijdag 16 november optreden. Het zal knetteren in mijn living, want ook bassist Mario Vermandel en drummer Tony Gyselinck komen mee. Ze brengen eigen composities, geïnspireerd op de gedichten van Charles Bukowski, die muzikaal dicht aanleunen bij het werk van JJ Cale. Het concert van The Antler King op zaterdag 16 maart 2019 ligt ook al vast voor de voorstelling van hun derde album. Benieuwd of ze dit keer ook weer catchy psychedelische indiepopsongs zullen spelen.’

No stress zone

‘Vroeger organiseerden we een drietal concerten per jaar, maar de vraag blijft groot. Na het optreden van Stef Kamil Carlens en Gregory Frateur merken we grote interesse voor meer concerten. ‘Wellicht komen Stef, Steven Debruyn en Tiny Legs Tim nog eens terug. Ook Roland Van Campenhout concerteert volgend jaar bij ons. Ik dring niemand iets op, de organisatie van een concert in mijn living verloopt op een organische manier. Eén ding staat vast: de muzikanten worden zeer verwend bij ons. We bieden hen een heerlijke diner aan en we zorgen ervoor dat ze zich thuisvoelen. No stress. Het publiek ontvangt hen met open armen. Ze kunnen het optreden aanwenden als een try-out – er mag al eens iets misgaan – , maar ik merk dat ze zelf geen fouten toestaan. Het zijn echte perfectionisten. Die toewijding zien we graag’, besluit Chris Brion. (ADC)

___Interesse om een concert bij te wonen of er zelf op te treden? Contact via Chris.brion@telenet.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: