Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

En dan nu: muziek! (deel 2)

De (meeste) zomerfestivals zijn achter de rug, maar niet getreurd. In september zijn de kansen voor de muziekliefhebbers legio om uit hun kot te komen. In vogelvlucht door het Brugse concertaanbod!

SNUFFEL

Snuffel Backpacker Hostel (Ezelstraat) pakt op vrijdag 14 en zaterdag 15 september uit met een tweedaags minifestival waarbij enerzijds rock (14/9) en anderzijds urban & hiphop (15/9) centraal staan. De groep Budget Trash – u kent die gasten nog van in de finale van de laatste editie van Humo’s Rock Rally – trekken om 17.45 uur met hun frivole garagerock het festival op gang. Daarna volgen een uur later de Antwerpse band Lagüna – nog Humo’s Rock Rally-volk en daar zelfs goed voor een tweede plaats – en Elefant om 19.50 uur. De Brugse heren van Soviet Grass mogen met hun vuile bluesrock de eerste festivaldag afsluiten. Voor het urban & hiphop-luik de dag nadien liggen nu al het Gentse Gangthelabel en rapper Bringhim alvast, maar er volgen nog meer namen. Houd alvast de facebookpagina van de Snuffel in de gaten.

 THE JAMM

In The Jamm, het gebouw in de Pathoekeweg (34C) waar groepen in alle comfort kunnen repeteren en een exclusief drumstel kunnen kopen, organiseert Dirk Defauw regelmatig huiskamerconcerten in de beste omstandigheden, voor een publiek van maximaal dertig man/vrouw. Op zaterdag 15 september heeft hij Joni Sheila uitgenodigd. Dirk: ‘Joni Sheila is een half Filipijnse, half-Belgische singer-songwriter en straatartiest die opgegroeid is in Gent. Ze leerde zichzelf gitaar spelen en zingen. In november 2014 lanceerde ze haar debuutalbum ‘Change’ dat ze volledig heeft gefinancierd via een crowdfunding-campagne. Vorig jaar ging Joni op tournee door Australië. Ze vond een nieuwe thuis in Melbourne, waar ze een gerenommeerd straatartiest werd.’

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: