Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Moods! brengt sfeerconcerten in de Brugse binnenstad

foto Alexander Popelier

 

Van vrijdag 27 tot en met woensdag 8 augustus mag het stadsfestival Moods! twee van de mooiste decors van de Brugse binnenstad inpalmen voor een aantal sfeerrijke concerten. De Burg en het binnenplein van het Belfort verwelkomen dan elk een handvol artiesten van nationale en internationale allure.

 

Burg

De concertavonden op de Burg zijn gratis. Het eerste optreden op vrijdag 27 juli is gereserveerd voor Boudy Verleye uit Knokke die onder zijn naam Brihang beter gekend is. Winnaar van De Nieuwe Lichting (Studio Brussel) in 2014 en sindsdien altijd in the spotlights in de hiphop-scene. West-Vlaams is de voertaal van Brihang die aldus de ideale opwarmer vormt voor Het Zesde Metaal, die andere-populaire-groep-int-Westvloams van Wannes Cappelle. Het Frank Vandenbroucke-nummer ‘Ploegsteert’ kwam al enkele jaren als nummer 1 uit de bus bij Belpop 100 van Radio 1***Een dag later, op zaterdag 28 juli, mag Michelle David haar songs uit ‘The Gospel Sessions vol. 1,2 en 3’ doen weerklinken. Invloeden van Sam Cook, Aretha Franlink en Ray Charles zijn nooit veraf. Wie kent Nouvelle Vague nog? De ‘cover band’ uit Frankrijk zorgde voor frisse bewerkingen van donkere nummers van onder meer The Cure en Joy Division en doet dat anno 2018 nog steeds op dezelfde aanstekelijke manier, maar nu ook af en toe met eigen nummers***Voor een portie garagepop en psych rock tekent het Franse duo The Limiñanas op vrijdag 3 augustus. Een van de strafste muzikale Belgen is die avond ook present op de Burg. Stef Kamil Carlens schreef met dEUS en Zita Swoon (Group) een groot hoofdstuk van het Belpop-verhaal, maar imponeert ook al jarenlang met muziek onder zijn eigen naam***Andere tropische klanken zullen op zaterdag 4 augustus de Eustachiusbuizen binnenglijden van The Bongo Hop, het Afro-Caraïbisch project van Fransman Etienne Sevet, en van Havana meets Kingston. Denk hierbij aan Jamaicaanse en Cubaanse invloeden en genres die zich perfect met elkaar vermengen, gaande van roots reggae, dub en dancehall tot son, salsa, rumba en Afro-Cuban.

 

Binnenplein Belfort

De concertavonden op het binnenplein van het Belfort (Markt) zijn betalend. Let wel: bij slecht weer (regen of wind) of wanneer slecht weer voorspeld wordt, gaan de concerten niet door op het binnenplein van het Belfort, maar dan wel in de Magdalenazaal. De uiteindelijke locatie wordt op de dag van het concert bekendgemaakt. Hopelijk zit het weer mee voor Heather Nova op woensdag 1 augustus zodat ze, met een cello aan haar zijde, een intiem concert ten beste kan geven***Een etmaal later, op donderdag 2 augustus, mag de Bosnisch-Zwitserse Mario Batkovic zijn kunsten etaleren op de accordeon. Met zijn filmische composities bouwt hij een heel eigen universum op, waarin resonanties van zowel neoklassiek, jazz als Balkanmelancholie doorklinken***Joan As Police Woman treedt op dinsdag 7 augustus op. Joan Wasser schudt zonder enige moeite heerlijke popsongs met bitterzoete soul, dansbare meezingers en diepkervende ballads uit haar mouw, zeggen kenners***Een unieke stem met lichte baritonklank? Dan ben je bij Jonathan Jeremiah op woensdag 8 augustus aan het juiste adres. Hij schrijft soul-folksongs als de beste en stelt aan zijn publiek in Brugge graag zijn nieuwste songs van zijn vierde cd voor. (ADC)

http://www.moodsbrugge.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: