Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Topcircus op site Grootseminarie

 

Het circusfestival Cirque Plus is de voorbije jaren uitgegroeid tot dé jaarlijkse bijeenkomst van circusartiesten uit binnen- en buitenland. Drie dagen lang zijn de weiden van het Grootseminarie the place to be voor acrobatie en clownerie en heerlijk toeven op het zomerterras. De blikvanger dit jaar is de programmering van het vermaarde circusensemble Collectif Malunés die drie avonden na mekaar de grote tent moet doen vollopen. Voor wie een boontje heeft voor poëtisch circus, die moet nu boeken, want dit is de enige betalende  voorstelling (11 euro) en geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

 Collectif Malunés is een hedendaags Frans – Belgisch circusgezelschap dat in 2009 met veel passie en energie opgericht werd door drie Vlamingen en een Française. Ze doen dit tijdens hun studies aan de circushogeschool van Tilburg (ACAPA), op zoek naar speelervaring op straat en op scene. De eerste voorstelling Sens Dessus Dessous begint in 2010 te toeren in Vlaanderen en Nederland. Collectif Malunés wint hiermee de publieksprijs én de prijs van de jury op het Internationaal Straattheaterfestival MiramirO (Gent). Ze gaan de samenwerking aan met spreidingsbureau Frans Brood Productions en en vanaf dan gaat het zeer snel: Sens Dessus Dessous wordt gespeeld in Engeland, Frankrijk, Oostenrijk, Letland, Spanje. Na vijf jaar optreden in Europa volgt zelfs een korte passage in Zuid-Amerika.

 Waarover gaat  Forever Happily?

Net zoals de dwergen van Sneeuwwitje zijn ze met zeven en ze willen graag alle prinsessen samenbrengen in hun tent. Een magisch bos, de kleine zeemeermin, Hans en Grietje en een mysterieuze sprookjeswereld. Maar ook vergiftigde appels, een verloren schoentje, acrobaten die over roodkapje struikelen. Het persoonlijke verhaal van de artiesten neemt de bovenhand: hier is niet alles fantastisch en zijn de menselijke relaties even troebel als vermakelijk. Bij Collectif Malunés verdwijnen de prinsessen in hun gewaden, worden grote boze wolven slachtoffers, sterven prinsen van uitputting en worden sprookjespersonages circusartiesten.

Collectif Malunés: ‘We hebben er voor gekozen ons voor deze eerste tentvoorstelling te verdiepen in de wereld van de sprookjes. De archetypische personages en bekende verhalen zijn herkenbaar voor het publiek. We putten uit deze grote magische wereld om situaties en ontmoetingen op een aantrekkelijke manier op scène te zetten. De acrobaten en muzikanten van Forever, happily… geloven niet langer roodkapje. Ze klampen zich vast aan andere personages en maken hun eigen verhaal, hun eigen sprookje.’

 Het publiek betreedt een sfeervolle en dynamische wereld, waar de personages het bekende sprookje laten voor wat het is en de grenzen van hun kunnen verkennen. Forever, happily … is een fabel vol passie en magie. Niet te missen. (LF)

 

Tickets te koop via www.cirqueplus.be en bij In&Uit. VVK 11 euro, ADD 12 euro. Speeldata: 20, 21 en 22 juli, telkens om 21 uur.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: