Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Internationale klanken op Taptoe Bru

 

SONY DSC

 

Tromgeroffel alom op zaterdag 7 juli wanneer de 31ste editie van Taptoe Brugge plaatsgrijpt en tal van bands vanaf 20 uur op de Burg paraderen. Wat dertig jaar geleden begon als een idee van wijlen schepen Marc De Langhe is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde op de Brugse evenementenkalender.

‘Kwaliteit staat altijd voorop’, zegt zijn zoon Piet die voorzitter is van de Kon. Fedekam West en de organisatie van Taptoe Brugge op zich neemt. ‘We streven er steeds naar om de beste binnen- en buitenlandse groepen naar Brugge te brengen. Zowel op showtechnisch als op muzikaal vlak moeten de optredende groepen tot de absolute top in Europa behoren. Ook de eigen leden van de Kon. Fedekam West krijgen zo de kans om zich te presenteren aan een groot publiek.’

Op het programma van zaterdag 7 juli staan groepen uit Engeland, Nederland en België. De Royal British Legion Band & Corps Of Drums is één van de oudste onafhankelijke jeugdbands van het Verenigd Koninkrijk. Ze waren de eerste jeugdband die ooit mocht aantreden op de Edinburgh Military Tattoo en heeft met bijna elke band van Her Majesty’s Armed Forces opgetreden tijdens vele verschillende militaire evenementen in het Verenigd Koninkrijk en daarbuiten.

Spektakel verzekerd met de Bicycle Showband Crescendo uit Nederland die wereldwijde bekendheid genieten als het Wielrijderskorps. Ook uit Nederland komt het Kamper Trompetter Korps dat al tientallen jaren kwaliteit op het hoogste niveau brengt dankzij ‘een pakkend repertoire in combinatie met een stoere, eigentijdse uitstraling’. De Belgische groepen zijn Ypres Surrey Pipes & Drums (een doedelzak en drumband uit Ieper), For Freedom Pipes And Drums  uit Ramskapelle en de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia Keiem die het voorprogramma zal verzorgen. ‘Ook de deelname van onze Brugse beiaard is uitzonderlijk en brengt een intieme sfeer op het einde van de Taptoe. Met al deze ingrediënten kunnen we de Taptoe Brugge uniek noemen’, zegt Piet Delanghe. (ADC)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: