Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De zomer in met Feest in ’t Park

 

 

Op zaterdag 30 juni kunt u naar jaarlijkse gewoonte terecht in een zuiders getint Minnewaterpark voor de 29ste editie van Feest in ’t Park. Het laagdrempelige familiefestival sensibiliseert, informeert en biedt een forum aan de vele Brugse Noord-Zuidorganisaties die zich engageren in het Zuiden. Feest in ’t Park staat dan ook steeds garant voor aanstekelijke wereldmuziek –en dans, kinderpret, workshops en culinaire verrassingen.

Het feestgedruis start om 14 uur met tal van opzwepende voorstellingen. Zo kan men kennismaken met de kleurrijke Egyptische Tanouradans, het acrobatische spektakel van het Guineese Amoukanama Circus en percussie van eigen bodem gebracht door DrumSpirit. Kinderen kunnen dan weer spelenderwijs diverse culturen ontdekken in het wereldkinderdorp waar meer dan veertig muziek-, dans- en creaworkshops uit alle continenten wordt aangeboden. Op de Bazaar stellen tientallen Noor-Zuidorganisaties hun projecten uit het Zuiden in de kijker.

Na het grote succes van vorig jaar zal ook de Taalcarrousel weer van de partij zijn, een moedertalen-speeddate waar mensen van diverse nationaliteiten met elkaar in conversatie gaan in hun eigen moedertaal. Wie het graag wat actiever aanpakt, kan op de ‘IK-BOKS’-installatie, een individuele theatervoorstelling, boksen voor een betere wereld.

Fairtrade

Stad Brugge viert dit jaar het tienjarig bestaan als Fair Trade Stad, een prestatie die Feest in ’t Park uiteraard niet onopgemerkt voorbij kan laten gaan. In de Fair Trade Straat wordt eerlijke handel, onder ludieke begeleiding van het rariteitenkabinet CirQ, uitgebreid in de kijker gezet. Gegadigden kunnen er onder meer het fairtrade spiegelpaleis bezoeken, een eigen herbruikbare boodschappentas bedrukken en de nieuwe Brugse fairtrade chocoladereep Sjokla ontdekken. Ook de Fair Trade kookbattle wordt opnieuw georganiseerd, een intussen gevestigde waarde op Feest in ’t park waar hobbykoks met bio- en fairtradeproducten een origineel gerecht op tafel toveren.

’s Avonds staat er vooral muziek op het programma. Zo zijn er optredens van de Latin-fusion groep Arumbo, de Arabisch-Andalusische elektropop van Djeli Moussa Condé en de balkanbeats van Antwerp Gipsyska Orkestra. Het populaire Brugse dj-collectief Team DAMP sluit het festival af met hun opzwepende tropische muziek.

Gratis

Tot slot nog een warme oproep van de organisatie om eigen drank thuis te laten en eten en drank op het festival te kopen. Dankzij deze inkomsten kan Feest in ’t Park gratis toegankelijk blijven voor iedereen. (LDD)

_____

Feest in ’t Park vindt plaats op zaterdag 30 juni van 14 tot 00.30 uur in het Minnewaterpark. De toegang is gratis. Het volledig programma staat op www.feestintpark.be.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: