Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vama Veche zet Astridpark in vuur en vlam

 

Mee met de buitentemperaturen stijgt ook de sfeer in de Brugse parken. De festivalzomer heeft opnieuw heel wat in petto, met Vama Veche van vrijdag 29 juni tot en met woensdag 4 juli als eerste festival in het rijtje, in één van de meest groene oases die onze binnenstad rijk is: het Astridpark. Vama Veche belooft muziek, theater en pakken sfeer. Elke dag staan verschillende bands geprogrammeerd, op het grote podium in het park of in Villa Bota. Afsluiten doet Vama Veche telkens met theater in de Kiosk.

Op zondag 1 juli kun je de beloftevolle Brugse formatie Sunflower aan het werk zien. De band balanceert tussen melancholische postpunk en dreampop. Diezelfde avond ook muziek van Rumours, de vierkoppige band met leden van Brutus, Monami, Birds en Astronaut, en zangeres Hannah Vandenbussche (The Spectors). Voor fans van Björk, Andy Stott of Abra.

King Dick is het soloproject van het Antwerpse multi-talent Wim De Busser. Hij is keyboardspeler, danser, choreograaf en componist en werkte onder meer met Zita Swoon Group, The Colorist, Stef Kamil Carlens en theatergezelschap Abattoir Fermé. In 2015 nam hij het alter ego King Dick aan, waarmee hij ‘lo-fi psych-pop, gotische folk en oompah trash-pop’ combineert. Je ziet hem op maandag 2 juli aan het werk.

YellowStraps, het drietal rond de broertjes Murenzi, is een van Belgiës grootste urban talenten. Na verschillende optredens in de Brusselse Botanique zullen ze ook de Brugse ‘Botanieken Hof’ overtuigen met hun lome soul. Afspraak op dinsdag 3 juli.

Binnen het theaterluik is op zaterdag 30 juni een vrije bewerking te zien van het bekende, absurde Hartstuk van Heiner Müller. De jonge acteurs Maxime Dreesen en Tim Helderman brengen de twee legendarische personages met overtuiging tot leven. One Hit Wonder op maandag 2 juli is de eerste solovoorstelling van Simon Baetens. Op de grens tussen installatie en performance, tussen concert en lezing, presenteert hij een eigenzinnig zelfportret.

Naast muziek en theater, staat het park bol van sfeermakers. Op en rond het grote terras aan Villa Bota is heel wat te zien en te horen. Talitha De Decker studeerde in 2014 af als danseres en choreografe aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. INTER/ACT is een installatie die gecreëerd werd voor haar dansvoorstelling Tinkling I. Die wordt in Villa Bota ingezet als autonome lichtinstallatie of ‘visual background’ tijdens de optredens.

The Liquid Wall is een ontwerp van de jonge Brugse architect Jason Slabbynck in het kader van de Triënnale. Elke dag maakt een jonge Brugse kunstenaar die zijn atelier heeft in De Tank (Burg) een nieuwe tekening op dit verplaatsbare paviljoen met krijt of stift. Vanaf 18 uur kan het publiek daarop verder werken.

Elke dag, tussen 14 en 18 uur zet Villa Bota twee ‘dakdraaiers’ in de radiobooth bovenop het gebouwtje. Ze zijn ook te horen op 106.4FM (Brugge). Daarop hoor je ook elke avond tussen 18.00 en 20.00 uur Villa Veche, een liveshow met nieuws en interviews over Vama Veche.’ Het festival pakt ook uit met een gloednieuw foodconcept: Vama’s tapas. Frisse, zomerse cocktails worden ter plekke geshaket in een heuse cocktailcontainer.

Ook kinderen zijn welkom in het park. Op de ronddraaiende beestenboel van DE VAN HUT kunnen ze zich naar hartenlust uitleven. Elke namiddag van 15 tot 17 uur vertrekt ook de houten jeep van Het Witte Doek voor een kleurrijke kunstsafari. (SD)

 

Vama Veche is een organisatie van Het Entrepot, locatie: Astridpark, gratis, http://www.vamaveche.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: