Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Art Gallery Hi’Rez: de smaak van water

 

Een nieuwe fototentoonstelling in Art Gallery Hi’Rez (Legeweg 165 in Oostkamp) heeft de zee en het water als inspiratiebronnen. Zes fotografen geven hun visie op dit intrigerende onderwerp.

 

Saskia Boelsums sluit met haar fotografie aan met de historische school van de Nederlandse landschapsschilders. Arno De Pooter een jonge fotograaf die al een duidelijk denkproces heeft uitgestippeld. Een bescheiden, maar heel talentvol kunstenaar. Adrien Hendrickx is één van de beste digitale beeldmanipulators van het land die erin slaagt om het werkinstrument Photoshop zo weinig mogelijk toe te passen in zijn artistiek werk. Jan Pypers combineert digitale technieken met klassieke methodes uit de lmwereld zoals schaalmodellen. Dirk Roseport neemt met Transcendental Tranquility afstand van de tijd en stript de waarneming tot drie elementen: water, horizon en licht. Nick Verhaeghe tenslotte is een jonge kunstenaar met een eigentijdse kijk, reikt ons een typische conceptuele beeldcultuur aan. Hij brengt ons de melancholiek van idyllische strandtaferelen in contrast met de strijd tegen de natuurelementen. (LF)

 _______De tentoonstelling loopt tot 14 juli. Hi’Rez is open tijdens de werkuren, tijdens het weekend van 23 en 24 juni is er open deur. Adres: Legeweg 165 in Oostkamp.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: