Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Nieuwe muziektempel in hartje binnenstad

Foto EDM

 

Brugge heeft er een nieuwe (weliswaar kleine) muziektempel bij. Vincent ‘Vinnie’ De Jaegher en Lisa Demeyere, eigenaars van De Kelk in de Langestraat, heropenden de zaal achteraan het café. De ruimte, goed voor 100 à 120 man, kreeg een prachtige metamorfose, met dank ook aan de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck. 

 

‘Music is the answer’, luidt het devies in De Kelk, want de komende maanden willen Vincent en Lisa uitpakken met diverse muziekoptredens in hun splinternieuwe zaal. De buren hoeven nu niet meer – in tegenstelling tot vroeger met de vorige eigenaar – te vrezen voor overlast, want Vincent en Lisa investeerden een bom geld om de zaal geluidsdicht te maken. Tussen het café en de zaal zorgt een sluis er bijvoorbeeld voor dat er geen decibel te veel ontsnapt uit de zaal. Dat konden we zelf vaststellen tijdens het openingsconcert van Jane Doe & The Black Bourgeoises begin maart. ‘We hebben de zaal geïsoleerd volgens het box-in-boxprincipe: dat betekent een zaal in een zaal. Samen met deskundigen hebben we heel wat inspanningen gedaan zodat het geluid enkel in de zaal te horen is en niet erbuiten. Met de buren hebben we goede afspraken gemaakt en we willen onze goede band met hen behouden’, zegt De Jaegher die openstaat voor optredens van alle genres. Ook performances van stand-upcomedians, tentoonstellingen, bedrijfsfeestjes of andere evenementen zijn er mogelijk. De muren kregen alvast een hoog rock-‘n-roll-gehalte aangemeten door een schitterende bekleding met werken van de Brugse kunstenaar Sammy Slabbinck.

 Bovenruimte

Na deze zware investering in tijd en geld willen Vincent en Lisa nog niet op hun lauweren gaan rusten. De grote zaal boven het legendarisch café-met-een-rijke-cultuurgeschiedenis willen ze straks ook nog onder handen nemen. Van zodra de bouwvergunning goedgekeurd is, kunnen ze aan de slag. Ze willen volgens hetzelfde procedé te werk gaan en dus ook een box-in-box installeren. De nieuwe ruimte zal dan plaats bieden aan 250 man/vrouw en dienen voor stand-upcomedy en andere evenementen. Alweer een nieuwe en mooie aanwinst voor hartje binnenstad. (ADC)

 www.facebook.com/cafedekelk voor een uitgebreid overzicht van de optredens

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: