Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Beuk rockt in De Kelk

 

‘We beschouwen onze fans als vrienden en vriendinnen’

 

Het gaat al een tijdje hard voor BEUK, heel hard, zelfs. Na drie jaar staan er al meer dan 150 optredens op de teller voor het Nederlandstalige powertrio uit Brugge. Met hun pure rock ’n roll-muziek zijn Laurent De Moor (drums), Matthias Demey (gitaar) en Roel Jacobus (zang en basgitaar) zelfs een graag geziene band over het kanaal. Sant in eigen én buitenland, dus. Op vrijdag 8 juni beuken ze erop los in het nieuwe zaaltje van De Kelk, als voorprogramma van The Godfathers.

 EXit: Wat hebben jullie ondertussen geleerd uit die vele optredens?

Roel Jacobus: ‘Veel live spelen, is voor een harde rock ’n roll-band de beste leerschool. Het is ook goed van een authentiek kenmerk te hebben, bij ons zijn dat Vlaamse teksten in een zee van Engels. Bovenal leerden we dat oprechtheid en plezier primeren. Dat merkten we achter de schermen bij onder meer The Godfathers, Dog Eat Dog en Motörheadgitarist Phil Campbell.’

 EXit: Jullie worden op handen gedragen door jullie fans. Wat maakt BEUK zo populair?

Jacobus (lacht): ‘Dat moet je hen vragen! Misschien omdat er geen afstand is: wij beschouwen onze fans gewoon als vrienden en vriendinnen.’

EXit: Ook in Engeland slaat BEUK goed aan. Mogen we dat vreemd vinden voor een band met Nederlandstalige teksten?

Jacobus: ‘Ze houden daar van muziek die nieuw en vooral ‘anders’ is. Radiomakers raadden er ons af om daar op het Engels over te schakelen. Zij krijgen wekelijks honderden cd’s toegestuurd en wat wij doen, springt eruit. Het Nederlands bevat klanken die zij exotisch vinden. Ook live hebben we daar na bijna twintig concerten dezelfde ervaring. Het publiek brult de refreinen mee en komt nadien vertellen: ‘If it rocks, who cares about the language?’. Het is wel grappig dat in Londen mensen in onze T-shirts naar optredens komen.’

 DE REST VAN HET ARTIKEL LEEST U IN DE PAPIEREN EXIT VAN JUNI. GRATIS MEE TE NEMEN OP MEER DAN HONDERD VERDEELPUNTEN.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: