Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Burlesque met een ondeugende knipoog

 

Het Airbag Festival sluit op zondag 3 juni af met een avond burlesque met Brugse én internationale acts. De Brugse Lien Dereere is al jaren in de ban van het genre. Ze staat in voor de programmering, maar staat die zondagavond ook zelf op het podium als presentator in de feeërieke spiegeltent Magic Mirrors aan de Kruisvest.

 EXit: Wat mag het publiek op 3 juni verwachten?

Lien Dereere: ‘Een avond authentiek, sexy retro entertainment met de nodige glitter en glamour, pluimen en veren, extravagante kostuums en uitbundige thema’s. Burlesque is een pittige mix van elegante striptease, dans en theater met een vleug humor. De acts die ik goed vind, bevatten heel vaak een ‘teasende’, ondeugende knipoog.’

 EXit: Voor Airbag is er ook een ‘accordeoneske’ toets?

Lien: ‘De programmatoren vroegen mij naar een duidelijke link met het instrument, wat een boeiende artistieke uitdaging was. Zowel het accordeon als de burlesque stijl stammen uit een periode dat cabaret en vaudeville het nachtleven beheersten. Het accordeon is dan ook het perfecte instrument om je naar een andere tijd en plek te brengen. De show die ik samenstelde voor Airbag Burlesque wordt uniek. Enkele acts worden alleen maar die avond opgevoerd. Het is de eerste keer dat we werken met live (accordeon)muziek bij de performances én er werden ook enkele solo accordeonnummers in de show geïntegreerd.’

 EXit: Hoe selecteer je de acts?

Lien: ‘Voor het boeken van artiesten schuim ik op voorhand festivals in binnen- en buitenland af. Daardoor ken ik de internationale burlesque scène vrij goed. Ik kan ook hier en daar raad vragen aan bevriende artiesten. Voor deze show was de link met het accordeon natuurlijk cruciaal bij het selectieproces. Verder ga ik graag voor een goede mix: binnen- en buitenlandse acts, verschillende achtergronden, man en vrouw, diversiteit in kleuren en vormen, maar vooral mensen met authenticiteit en persoonlijkheid.’

 DE REST VAN HET ARTIKEL LEEST U IN DE PAPIEREN EXIT VAN JUNI. GRATIS MEE TE NEMEN OP MEER DAN HONDERD VERDEELPUNTEN.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: