Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Geen Bob, maar George Dylan op Paletrock

Foto EDM

 

Amper negentien jaar en nu al gezegend met een artiestennaam als een klok en een repertoire met hitpotentieel. Als de sterren gunstig in zijn richting wijzen en het geluk aan zijn kant staat, zullen we nog veel goeds over en van Bruggeling George Dylan horen. Om te beginnen al op Paletrock – het muziekfestival van basisschool Het Palet in de Nieuwstraat – op vrijdag 1 juni waar hij, samen met Twolfnolf, Teachers In Trouble, Mozz en Mondayitis, het podium mag delen.

 

DE KIEM 

George Dylan: ‘Er was en is altijd muziek bij ons thuis. Dat heeft veel geholpen, want ik werd continu geprikkeld. Mijn vader luistert naar tijdloze muziek en naar jazz en heeft zijn smaak aan mij doorgegeven. Als ik artiesten op een podium zag staan, kreeg ik zin om hun plaats in te pakken. Zo begon dat te groeien… Toen ik zestien was, heb ik een gitaar gekocht en lessen gevolgd in Metronoom. Die lessen hebben me goed geholpen om de basis te leggen, de rest heb ik zelf bijgeleerd. Met al die kennis op zak, ben ik dan nummers beginnen te schrijven. Over mijn eerste nummers was ik niet zo tevreden. Ik ben heel kritisch.’

 

HET COMPONEREN

George Dylan: ‘Het was zoeken naar een goede stijl. In het begin was mijn muziek nog te gevarieerd, nu groei ik stilaan naar een bepaalde sound en stijl, een mix tussen folk en hiphop. Dat zijn genres waar ik graag naar luister. Ik pik daar de beste dingen uit. Er staan voorlopig nog maar drie nummers op mijn vi.be-pagina op internet, maar ik kan nu al gerust een set van een uur spelen met deftige nummers. Ik heb ondertussen al 30 à 35 nummers geschreven. Ik schrijf vlot, al neem ik er wel de tijd voor. Ik focus me vooral op mijn tekst. Om te componeren, moet ik altijd neerzittend gitaar spelen. Ik speel een paar akkoorden, improviseer wat en dan komt er vanzelf wel een melodie opzetten. Na het hummen komen er woorden en zinnen.’

 

DE NAAM

George Dylan: ‘Mijn naam mag dan al verwijzen naar de beroemde Bob, ik heb dit niet bewust gedaan. Dylan is mijn voornaam en ik vond dat in combinatie met ‘George’ goed klinken. Het is gewoon een mooie naam die blijft hangen en die ook buiten de landsgrenzen goed tot zijn recht komt. Of ik vertrouwd ben met het oeuvre van Bob Dylan? Absoluut, ik ben ermee opgegroeid. Mijn vader heeft me zijn muziek vaak laten horen. Ik ben fan en ik kijk op naar hem. Zijn teksten vind ik steengoed.’

 

DE REST VAN HET ARTIKEL LEEST U IN DE PAPIEREN EXIT VAN JUNI. GRATIS MEE TE NEMEN OP MEER DAN HONDERD VERDEELPUNTEN.

 

__

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: