Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Up with People te gast in Brugge

 

Op zondag 20 mei (20 uur) brengt Up with People een muzikale show in het Sint-Lodewijkscollege. Up with People is een organisatie waarbij een honderdtal internationale studenten gedurende een periode de wereld rondreizen. Sinds het ontstaan (52 jaar geleden) heeft de groep al meer dan zeventig landen bezocht. Ook veel Bruggelingen maakten al deel uit van de groep. 

‘Up with People is het best gekend voor hun muzikale show die de hele familie aanspreekt, maar het is meer dan dat. Het is een internationale educatieve organisatie die jonge mensen de kracht wil bijbrengen om positieve veranderingen teweeg te brengen in hun eigen gemeenschappen en de wereld’, zegt woordvoerder Peter Monbailleu die in 1984-85 zelf meereisde met de groep. ‘Door de unieke combinatie van muziek, sociale projecten en internationale reizen realiseren ze een sterke impact op de gemeenschappen die ze bezoeken. Op die manier brengen ze jonge mensen de kennis en ervaring bij die ze nodig hebben in onze huidige complexe samenleving. Al meer dan vijftig jaar doorbreekt Up with People culturele grenzen en brengt de groep mensen samen net door de unieke vorm waarop ze de wereld rondreizen. Op die manier werkt Up with People aan een wereld met meer hoop, vertrouwen en vrede.’

De studenten van Up with People verblijven in Brugge van 15 tot 22 mei bij gastfamilies. Ze zullen aan verschillende sociale projecten meewerken. Op zondag 20 mei treden ze op in het Sint-Lodewijkscollege met hun nieuwste productie ‘Live On Tour’. De show bevat popmedleys, internationale dansen en originele UWP-nummers.

‘De show meemaken is niet de enige manier om betrokken te geraken bij de groep. Lokale jongeren tussen 17 en 29 kunnen zich ook kandidaat stellen om mee te reizen met één van de komende tournees. De voorbije jaren reisden trouwens heel wat Bruggelingen mee met Up with People’, aldus Peter Monbailleu.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: