Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

The Congos in het Kingston van de Noordzee

Reggaeliefhebbers, aandacht: op zaterdag 12 mei spelen The Congos een concert in Bredene, het Kingston van de Noordzee. Na passages van onder meer The Gladiators, Lee Perry, Max Romeo, Ken Boothe en Inner Cirlce pakt de organisatie dus opnieuw uit met een straf reggaeconcert in het Meeting & Eventcentrum Staf Versluys.

Op de Afro C Festival Launch Party op 12 mei wordt de line-up van het Afro C Festival bekendgemaakt. Dit kleurrijke festival in Bredene vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 augustus en blijft ook in 2018 volledig gratis.
De Launch Party vindt plaats in het gezelschap van de legendarische Jamaicaanse band The Congos.

Volgens het weekblad Humo maakten The Congos in 1977 met ‘Heart of the Congos’ het allerbeste reggaealbum aller tijden. De band rond spilfiguren Cedric Mython en Ashanti Roy brengen spirituele en geëngageerde reggaemuziek. Wereldwijd zijn ze een graag geziene reggaeband. Veertig jaar na hun ontstaan en vele platen later  zijn The Congos nog steeds on the road en in bloedvorm.

In mei verschijnt er een nieuw album van The Congos. Hiervoor werken ze samen met de Belgische reggaetrots Pura Vida. Het wordt hun tweede plaat samen en dus een opvolger van de klassieker “We nah give up” uit 2011.

Tickets: 18 euro VVK en 20 euro ADD, http://www.stafversluyscentrum.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: