Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Buurderij Het Hoofdkwartier: weet wat je eet

Op donderdag 3 mei opent buurderij Het Hoofdkwartier zijn deuren in de Noorweegse Kaai 11 in Brugge. Een buurderij is een plaats waar boeren, producenten en consumenten één keer per week samen komen. Consumenten kunnen hun bestelde producten afhalen, producenten zijn aanwezig om een woordje uitleg te geven.

 Initiatiefneemster Cibe Vandewalle: ‘Alles komt rechtstreeks van de boer en/of ambachtelijke producent. Op die manier weet jij exact waar jouw eten vandaan komt. Geen lange keten aan tussenschakels en andere bedrijven. Het is niet alledaags om in oog te staan met jouw voedselproducenten.’

 EXit: Hoe werkt het precies?

Cibe: ‘Je wordt gratis en zonder bijkomende voorwaarden lid van buurderij Het Hoofdkwartier. Je hebt ongeveer 5 à 7 dagen de tijd om online je bestelling te plaatsen en te betalen. Op donderdag tussen 17.30 en 19.30 uur ben je welkom op onze buurderij om je bestelling af te halen.’

EXIt: Wat zijn de voordelen om voor jullie buurderij te kiezen?

Cibe: ‘Je hangt niet vast aan pakketten, jij kiest zelf wat je bestelt en dit elke week opnieuw. Je kunt je lidmaatschap stopzetten wanneer jij dat wil en dit zonder bijkomende kosten. Als je al eens een weekje wil overslaan, geen probleem!’

Alle info op https://boerenenburen.be/nl-BE/assemblies/11367

 Voor meer nieuws en evenementen:

https://www.facebook.com/Buurderij-Het-Hoofdkwartier-609995922666882/

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: