Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Spaans kunstwerk kleurt Brugse reien

De architecten Jose Selgas en Lucia Cano

Er is een nieuwe verschijning te bewonderen in de reie langs de Coupure: een drijvend en kleurrijk paviljoen waar volwassenen en kinderen deze zomer kunnen zwemmen. Het kunstwerk speelt daarnaast een hoofdrol in de opening van Triënnale Brugge 2018.

Het paviljoen is een initiatief van het Spaanse architectenbureau Selgascano. De architecten José Selgas en Lucia Cano richtten het bureau op in 1998. Selgascano geniet internationale bekendheid wegens haar kleurrijke structuren en haar aandacht voor de natuur. Het bureau maakt gebruik van synthetische materialen en verbindt nieuwe technologie met natuurlijke componenten. Haar gebouwen en tijdelijke constructies staan vaak in verbinding met hun omgeving. Zo weerspiegelen de witte en gele kleuren van het Selgascano Pavilion aan de Coupure de typerende Brugse dakenconstructies.

Het Selgascano Pavilion wordt de place to be om deze zomer te zwemmen,” aldus burgemeester Renaat Landuyt (s.pa). “Tenminste als de kwaliteit van het water het toelaat en er bewaking aanwezig is.” Het paviljoen is overdekt waardoor je na de afkoeling van het water de warme kunt opzoeken en waarin je bij slecht weer naar binnen kunt. De plek van de installatie is niet zomaar gekozen. De sluizen langs de Coupure zijn vaak dicht waardoor er met een gerust hart gezwommen kan worden.

“Het paviljoen is een symbool voor het Triënnale Brugge 2018, Vloeibare Stad,” merkt burgemeester Landuyt op. “Het kunstwerk ligt op het water, maar ook wat de ideeën en materialen betreft werd er gezocht naar nieuwe vormen. Alles is dus in beweging.”

De opening van het paviljoen is op 6 mei om 11u en wordt tevens de feestelijke opening van Triënnale Brugge 2018. De Koninklijke Zwemclub de Brugse IJsberenkring en de Langerei Zwemmers zullen het kunstwerk inzwemmen. (Friese Landuyt)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: