Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De gebalde vuist van Vague View

 

Een rondje (nieuwe) Brugse bands spotten? Dit kan perfect tijdens het jaarlijkse (gratis) festival WAcKo op vrijdag 27 en zaterdag 28 april (van 20 tot 24 uur) waar deze groepen zich onder de bomen van de Burg verzamelen voor een concert. Naast Themoodofsteffie, The Yellow Machine, Koeferbak Funk, Cold Saturday Night en Blitzkrieg Pop treedt ook Vague View op, een versbakken kwintet dat deels verrees uit de assen van Vienna.

We hadden, eerlijk gezegd, nog niet van Vague View gehoord, maar dat was niet zo geheel verwonderlijk. Fre Gereels (gitaar), Miguel Ryde (drums), Dondi Welvaert (zang), Thomas De Baere (bas) en Nigel Verrecas (gitaar) hebben zich eerst een jaar opgesloten in hun repetitieruimte om nu pas naar buiten te komen. En dat doen ze met bravoure, want ze gooien er meteen drie singles tegenaan. ‘Sleepers’, ‘Thin Skinned’ en ‘False Prophecy’ zijn energiebommen op een bedje van ronkende gitaren en zware vocals. ‘We brachten onze drie singles digitaal uit. Zo heeft iedereen er toegang toe en het is voor ons de gemakkelijkste en snelste manier om onze eerste muziek te verspreiden, om mensen te bereiken. Onze drie singles hebben we opgenomen in de living van zanger Dondi. Dat is ook ons repetitielokaal en permanent kunnen we daar terecht om onze ideeën samen te leggen. We spelen daar in op het gevoel van het moment en als iemand afkomt met een riff of een idee, dan bouwen we daar een nummer rond. Voor de teksten zoeken we het zowel in de persoonlijke sfeer als in de actualiteit. Zo hebben we het over de naïviteit van mensen, hypocrisie, geloof … We hebben geen schrik om onze kritiek te uiten’, zegt Fre Gereels.

‘We hebben alle vijf een verschillende achtergrond, maar we hebben nooit stilgestaan welk specifiek genre we precies willen spelen. Het moest stevig zijn, dat wel, en we stellen ook vast dat er invloeden uit metal en hardcore in onze songs sluipen. Zelf zullen we er geen genre op plakken omdat we niet in een hokje willen worden geduwd.’

Goede klank

De nummers zijn dan wel van Brugse makelij, de mixing en de mastering gebeurden wel aan de overkant van het kanaal. ‘Daarvoor deden we een beroep op het vakmanschap van John Mitchell van Outhouse Studios in Reading. Mitchell is bekend van zijn werk met Architects, Enter Shikari en Your Demise’ zegt Gereels. ‘We wilden echt uitpakken met een goede klank die representatief is voor onze band. Daar zijn we met de hulp van John aardig in geslaagd. Hopelijk slaat onze muziek ook aan bij bookers en organisatoren, want onze ambitie is om veel op te treden zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken.’ (ADC)

http://www.vagueview.com

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: