Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Brugs talent in de kijker tijdens WAK

 

Van 26 april tot en met 6 mei zet het Cultuurcentrum tijdens de Week van de Amateurkunsten (WAK) Brugs talent in de kijker. Er komen diverse disciplines aan bod zoals muziek, film, toneel, dans, beeldende kunst en literatuur.

 

WAK opent met het tentoonstellingsproject Air Biekorf. Ruim vijftig kunstenaars gaven een eigen interpretatie op het kunstwerk Het Zwanenspel van cartoonist Marec dat uithangt aan de theaterzaal de Biekorf. Zowel Bruggelingen als kunstenaars die buiten Brugge die hun strepen verdiend hebben, geven een reactie op Het Zwanenspel van Marec.

 

Op vrijdag 27 en zaterdag 28 april is er op de Burg het gratis muziekfestival WAcKo. Op de eerste dag spelen Themoodofsteffie, The Yellow Machine en de Nederlandstalige hiphopband Koeferbank Funk. Op zaterdag 28 april komen de hardrock-, punk- en metalband Cold Saturday Night, Vague View en Blitzkrieg Pop aan bod. Die laatstgenoemde act is een dj concept met live drum, gitaar en vocals. Tijdens het festival is er ook een pop-uptentoonstelling in de tentoonstellingsruimte De Tank. Concertfotograaf Michel De Pourcq bracht de voorbije jaren WAcKo in beeld en stelt die foto’s tentoon tijdens het tweedaagse muziekfestival.

 

WAK sluit af met Bar Literair op het Marecplein en in de Theaterzaal de Biekorf. De Brugse stadsdichter Tania Verhelst brengt er poëzie. Christophe Ywaska brengt verhalen waarbij hij woorden vervangt met klanken en de laatstejaarsleerlingen van woordkunst/drama aan het stedelijk Conservatorium komen in een try-out hun eindwerk voorstellen. Voorts wordt de amateurfilm Bonnie en Clyde Copy Cats getoond. (FL)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: