Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Erfgoeddag beleefde sterke editie

 

Zegt Katrien Steelandt, erfgoedcoördinator Brugge:

Steelandt: ‘Toch was er een wat mindere opkomst dit jaar – mogelijks door het zeer goede weer? – maar dan wel met heel enthousiaste en tevreden bezoekers. De toppers waren de wandeling Brugge in verhalen, de lezing over de Brugse burgemeesters vanaf 1830, de expo over de Brugse duivensport, de verkiezingsaffiches van Pol Martens, de handschriften van de stichting Van Caloen in de Biekorf bib en het gesprek met de paters van Zevenkerke. Met 84 activiteiten was er dan ook een zeer ruim aanbod.’

‘De mindere opkomst zagen we vooral in de gereserveerde activteiten – die op voorhand vaak volzet waren – maar op het moment zelf telkens enkele mensen per groep niet kwamen opdagen.’

 ‘Heel tof was dat we 7 jonge mensen hebben kunnen warm maken om als sociale mediareporter op pad te gaan tijdens het Erfgoedweekend. Zij kregen een avond training van een sociale media-expert en gingen tijdens het weekend langs bij heel wat activiteiten. Hun reportages delen we op facebook, twitter en onze website, ook nog de komende weken verder.’ (LF)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: