Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip april

Tristesses, Das Fräulein (Kompanie)

24 en 25 april

20 uur, MaZ

Nieuw, te ontdekken theater uit eigen land is Tristesses van de Waalse theatermaakster Ann-Cécile Vandalem. Een moderne ‘whodunn it’, spannend en mysterieus. Denk aan series als Twin Peaks of The Bridge, maar dan op de planken. Het stuk won de harten van het publiek tijdens het festival van Avignon in 2016 en wordt overal als revelatie onthaald. Het verhaal zoomt in op een imaginair, onooglijk eilandje in het noordelijke Denemarken. Tristesses is de naam. Wanneer het slachthuis daar failliet gaat, trekken de meeste inwoners naar het vasteland. Acht eilandbewoners blijven echter achter. Zij worden het slachtoffer van de speculaties van een rechtse populistische partij, die meer dan één hand had in het faillissement van het slachthuis. De voorzitster van de partij en de toekomstige premier van het land, vereert het eiland met een bezoek, maar komt in verdachte omstandigheden om het leven. Alles lijkt op zelfmoord, maar haar dochter is daar niet van overtuigd. Ze trekt naar het eiland om de vele geheimen van de plek te ontsluieren …

 www.ccbrugge.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: