Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip april

De Broers Geboers, Werkgroep 66

20, 21, 26, 27 en 28 april

20 uur, CC De Dijk

 Werkgroep 66 sluit het seizoen af met werk van de Gentse theatermaker Arne Sierens. Na geslaagde versies van Martino en Trouwfeesten en Processen enkele jaren terug, kiest regisseur Dominique Deckers dit keer voor De Broers Geboers, één van Sierens’ vroege werken. Sierens sprokkelde, zoals vaak, getuigenissen in het Gentse en schreef met dit stuk ‘een straffe serie aantekeningen uit het ondergrondse’. Marnix Geboers, zopas ontslagen uit de gevangenis, wordt door zijn vrouw bedrogen. Hij moet dringend aan geld geraken, want hij heeft grootse plannen. Het kleine huisje van zijn mémé dient als opvangcentrum, niet alleen voor hem, maar voor de hele familie. De ruimte wordt echter te klein, de confrontaties te groot. Sierens schetst op uitmuntende wijze het leven van een marginaal gezin: schrijnend, aandoenlijk en pijnlijk, maar te vaak ook hilarisch en hartverwarmend. (SD)

www.werkgroep66.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: