Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Down to earth met culinair festival Voorsmaak

 

 

Op 12 en 13 mei vindt in het Europacollege de tweede editie van het culinaire en gastronomisch festival Voorsmaak plaats. Net zoals vorig jaar zullen twaalf chefs koken en gerechten aanbieden in diverse standjes.

Het thema van dit jaar is Down to earth. De koks zullen voor hun gerechten voornamelijk groenten gebruiken die uit de grond komen: asperges, wortelen, knollen, truffels … Maar Voorsmaak trekt het onderwerp nog verder naar een breder spectrum: het klimaat. “We zullen alles van plastiek vermijden,” aldus Wannes Loosveldt, organisator van Voorsmaak. “We werken met herbruikbare materialen. En we denken ook aan de vegetariërs.”

Elf restaurants nemen deel aan het festival: onder meer Gatrobar Hubert, De Kaasconnaisseur, Delpla Chocolatier en De Republiek. Daarnaast komt er nog een unieke gast: Matthias Bossaert. Hij won vorig jaar de Cook Battle, een kookwedstrijd in het Entrepot in samenwerking met Voorsmaak.

Vorig jaar ging het gastronomisch festival nog door in de Magdalenakerk. Dit jaar vindt alles plaats in het Europacollege. Ook de uren zijn gewijzigd. De restaurants en bar blijven een uur langer open. “We merkten vorig jaar dat het krap was,” aldus Loosveldt. “Veel mensen kwamen ’s avonds laat toe en wilden bovendien nog wat napraten aan de toog.”

Voorsmaak 2018 valt samen met Moederdag en de jaarlijkse loopwedstrijd Dwars door Brugge. “Brugge zal dus afgesloten zijn voor de auto”, vertelt Loosveldt. “Daarom raden we iedereen aan om met de fiets te komen. Ook wij zetten hier zwaar op in, want we zullen extra fietsstallingen voorzien.” (Friese Landuyt)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: