Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip

29, 30 en 31 maart om 20 uur

Cyrano, Het Ongerijmde (Werkgroep 66)

CC De Dijk

Het Ongerijmde kiest met Cyrano voor een echte klassieker. Het verhaal dateert al uit de zeventiende eeuw, maar kent heel wat bewerkingen. De meest bekende versie is ongetwijfeld de film uit 1990 met Gerard Depardieu in de hoofdrol. Ook de Nederlandse musicalversie was erg populair. Cyrano, stoere vechtersbaas en virtuoos dichter, is verliefd op zijn nichtje Roxane. Hij durft haar zijn liefde niet te verklaren, omdat hij gekweld wordt door zijn onzekerheid over zijn uiterlijk. Roxane vraagt hem om de knappe jongen Christian te beschermen op wie zij verliefd is. Christian durft Roxane echter niet te schrijven of toe te spreken omdat hij zich te dom voelt. Samen sluiten ze een verbond: Cyrano geeft Christian de woorden, Christian leent aan Cyrano zijn fysieke charme. Wie wint uiteindelijk haar liefde? Op het podium staan vier bekende namen: Jenne Decleir, Ann Tuts, Machteld Timmermans en Danny Timmermans.

 Info t 050 35 85 50, joannabeernaert@telenet.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: