Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vikings on Bicycles houden halt in Daverlo

De fietsenparking aan cultuurzaal Daverlo (Assebroek) wordt op zaterdag 17 maart vrijgehouden voor de bonte bende van Vikings on Bicycles. Deze Brugse band (onder leiding van Noël Van Oyen) trekt dan de stekker uit het stopcontact en speelt een ‘Unplugged’-set. De groep Cold Saturday Night warmt op.

 Onder de noemer Vikings on Bicycles blies Noël Van Oyen, de émince grise van de Brugse rock, een nieuw project leven in. Op zijn eigen platenlabel Beehive Records bracht hij eind 2016 de titelloze debuutcd van de Vikings uit. Noël nam zestien eigen nummers op in de studio Bear Cave van Philippe Lefief en deelde ze aan een aantal mensen uit met de bedoeling dat zij teksten voor die nummers zouden schrijven. Henk Vanhee (Cowboys & Aliens), Jan Van Acker (Transcoder), Sam Claeys (Red Zebra, Elements) en Katrien Claeys gingen ermee aan de slag. Voor de opnames van die songs schoven nog andere Brugse muzikanten aan: Gino Claeys (drums), Conny Clement en Peggy Slingeneyer (backings), Tommy Vlaeminck (gitaar), Julian Allcock (bas), Youri Slabbinck (toetsen), Geeraard De Groote (sax en backings), Jan De Vos (mandoline) en uiteraard Philippe Lefief zelve (gitaar, bas, toetsen en productie). ‘Een groot deel van die mensen zullen tijdens het ‘Unplugged’-optreden op zaterdag 17 maart op het podium verschijnen en ook Günter Groth, Johan Sabbe en Jan Deruyter doen mee’, zegt Van Oyen. ‘Elk met hun eigen invloed en bagage zullen ze de melodieuze pop- en rocksongs akoestisch inkleuren. Het is een uitdaging, want we moeten de nummers volledig uitkleden. Met twee akoestische gitaren samen zal dit wel voor een mooie blending zorgen. Ondertussen heb ik besloten dat ik met het project Vikings on Bicycles nog een tweede cd zal maken. We mogen dan tussen de Bazarts en de Oscar & The Wolfs (nog) niet opgepikt worden op Studio Brussel of Radio 1, het belet me niet om me creatief uit te drukken in muziek. Zolang ik muziek kan maken, voel ik me goed’, besluit Van Oyen. (ADC)

http://www.brugge.be/daverened-unpluggedhttp://www.beehiverecords.be of 0499/32.64.78 (Noël Van Oyen)

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: