Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Festival Belmundo zorgt voor zuiderse temperatuurHet festival Belmundo brengt je van 10 tot 30 maart in zuiderse sferen.
Op het menu: muziek en dans van het Iberische schiereiland met een flinke vleug flamenco en een nieuwe generatie fadotalent uit Portugal. Cultuurcentrum Brugge overgiet alles met een sausje van omkaderende activiteiten.

Het festival start op zaterdag 10 maart met theater en muziek. Acteur Bob De Moor, muzikanten Myrddin en Bart Maris vieren in de Stadsschouwburg de honderdste verjaardag van het begin van de carrière van Federico Garcia Lorca, één van de grootste Spaanse dichters. Voor de voorstelling geeft gewezen Bruggeling en Lorca-kenner Bart Vonck een lezing over zijn leven en werk.

Op vrijdag 23 maart is het podium van de Stadsschouwburg in handen van dichter en performer Helder Moutinho, één van de belangrijkste fadostemmen van dit moment. Van kinds af trad hij al op in fadohuizen en hij heeft bijzonder veel respect voor de bakermat van de fado. Met zijn krachtige stem en emotionele diepgang weet hij de ‘suadade’-melancholie perfect te vertolken.

Flamencoliefhebbers krijgen op zaterdag 24 maart een absolute grootmeester in het genre te zien. Antonio Molino ‘El Choro’ heeft, als zoon van de bekende acteur en flamenco-danser Antonio Molina, flamenco in het bloed. Hij volgde les bij onder meer Javier Latorre en Rafael Campallo. In zijn eerste eigen creatie Aviso: Bayles de Jitanos duikt hij in de geschiedenis van dit vurige muziek- en dansgenre. Wie vooraf al de Spaanse sfeer wil proeven, kan op 24 maart ook afzakken naar Wijnbar Cuvee voor een wijndegustatie. In de familievoorstelling De Olé Olé Koffer op 21 maart trekt een vrolijke Spaanse hippie een magische koffer vol flamencoverhalen open. Voor zowel jong als oud zijn ook workshops flamencodansen gepland. La Liz leidt de dans in het Opvangcentrum Rode Kruis De Patio op 21 en 24 maart.

Het festival sluit af op vrijdag 30 maart 2018 een set van twee krachtige muzikanten. De Portugese muzikant Rodrigo Leão was één van de drijvende krachten achter het zeer geliefde ensemble Madredeus. Scott Matthew is een Australische singer-songwriter met een zeer diepe melancholische, charismatische stem. De combinatie staat garant voor een adembenemende, bitterzoete avond.

http://www.ccbrugge.be/belmundo

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: