Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Villa Bota op FM

Foto EDM

 

U heeft het mogelijk al opgemerkt: er waait een nieuwe wind door het Brugse radiolandschap. De online radiowerking van Villa Bota, het Brugse medialab voor jongeren, is sinds kort te beluisteren op FM in Brugge (106.4 FM) en in Torhout (107.9 FM). Deze nieuwe stap betekent een groter bereik voor de jongerenzender. ‘Toch blijven we volop de lokale kaart trekken’, aldus radiocoördinator Pieter Devriese. ‘Villa Bota stimuleert en ondersteunt jongeren uit de Brugse regio met interesse in media en muziek.’

 

De aankondiging van het nieuwe frequentieplan door de Vlaamse regering was meteen de aanleiding voor Villa Bota om hun kans te grijpen. Met succes, zo bleek deze zomer toen minister van Media Sven Gatz hun dossier goedkeurde en Villa Bota het frequentiepakket voor Brugge en Torhout toegewezen kreeg. Concreet betekent dit voor de jongerenzender een potentieel publiek van ongeveer 150.000 mensen.

 Door en voor Brugse jongeren

Een grote stap dus voor een relatief jonge radiozender. Het Entrepot richtte de Villa Bota-radiowerking immers nog geen acht jaar geleden op. Vanuit de studio in het Koningin Astridpark zetten een 25-tal jonge enthousiastelingen hun eerste stappen in de radiowereld. Vandaag is dat aantal bijna verdriedubbelt, goed voor 33 wekelijkse en tweewekelijkse radioshows, ofwel 38 uur live radio. De radiomakers krijgen bovendien de vrijheid om hun show naar eigen goeddunken uit te zenden. ‘Dat vertaalt zich in een heel divers palet van muziekstijlen’, zegt Pieter Devriese. ‘Wat je niet meer op de grote zenders kan horen, krijgt bij Villa Bota wel nog plaats, wij zijn propaganda voor goede muziek, door en voor Brugse jongeren. Naast de vaste waarden op Villa Bota zijn er sinds het FM-startschot ook enkele nieuwe programma’s bijgekomen. Eén daarvan is BLVRD Radio, een actuele radioshow over de jongerencultuur in Brugge, in samenwerking met het gelijknamige nieuwe jongerenmagazine.’

Initiaties en opleiding

Villa Bota blijft bovendien jonge enthousiastelingen aanmoedigen om contact op te zoeken. Binnenkort worden er immers initiaties georganiseerd en kunnen nieuwe medewerkers dus rekenen op een opleiding. Iedereen kan lid worden van de werking die uit verschillende werkgroepen bestaat, zo is er onder meer een technische cel, een werkgroep FM en de muziekredactie. Geïnteresseerden kunnen radiocoördinator Pieter Devriese contacteren via pieter@hetentrepot.be. (LDD)

http://www.villabota.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: