Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip

Zaterdag 3 maart om 20 uur

Slachtinge, Het Eenzame Westen

CC Scharpoord

Theatermakery Het Eenzame Westen verovert stilaan het Vlaamse theaterlandschap. Het gezelschap bouwt aan een eigen repertoire van stukken die aansluiting vinden bij de West-Vlaamse identiteit en zweert bij het West-Vlaams als voertaal. Slachtinge is de derde productie die zowat overal volle zalen lokt. Wanneer een elfjarig jongetje een ander met een stok twee tanden uit de mond slaat én geen berouw toont, moeten de volwassenen praten. De twee koppels proberen de kwestie op een beschaafde manier uit te klaren, maar al snel start een partijtje verbaal boksen. Messcherpe dialogen en vuistharde humor maken van dit stuk een komedie waarin kleine, menselijke drama’s uitlopen in hilarische, bitterzoete taferelen. U ziet enkele bekende namen aan het werk: Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, Lien De Graeve en Tom Ternest.

 Info www.cultuur.knokke-heist.be, t 50 63 04 30, cc.ticket@knokke-heist.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: