Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Eindelijk weer Brugs goud op Humo’s Rock Rally? (deel 2/3)

 

34 jaar. Zoveel jaren is het geleden dat een Brugse band ooit het hoogste schavot van de tweejaarlijkse muziekwedstrijd Humo’s Rock Rally mocht bestijgen. Die eer en de centen waren toen weggelegd voor Elisa Waut, het trio rond Elsje en Hans Helewaut en Chery Derycke. Op zaterdag 10 februari staat er in de MaZ een nieuwe lichting Brugs talent te trappelen voor de preselecties van editie 2018. Kunnen ze na drie decennia voor een aflossing van de wacht zorgen?

 Dit jaar overleefden een handvol Brugse groepen de strenge hand van de Humo-jury onder het leiderschap van Klaus Harmony (snapt u ‘em?) en mogen deze geselecteerde bands zich bewijzen in de preselecties van Opwijk (19 januari), Leffinge (20 januari) en Brugge (MaZ, 10 februari).

Giraffic

‘De selectie kwam wel behoorlijk onverwacht. We hadden ons op het laatste moment ingeschreven, met een paar nummers die op dat moment nog niet af waren. Op goed geluk toch onze ‘work-in-progress’ versies doorgezonden, en plots was die selectie daar’, reageren Sam, Gertjan, Jeroen, Maarten en Louis van Giraffic enthousiast. ‘Giraffic is zeven jaar geleden ontstaan. Onze muziek sluit het dichtst aan bij indiepop. We proberen met onze muziek zoveel mogelijk kleuren te scheppen en contrasten op te zoeken, zonder daarbij de kracht van een catchy popsong te verliezen. Met onze laatste nummers hebben we een degelijke songs afgeleverd en dus een reuzensprong gemaakt. Daarnaast zijn we, na al jaren van muziek maken en optreden, heel goed op elkaar ingespeeld. Deze twee elementen zijn onze troeven om de jury te overtuigen. We zouden heel graag de finale bereiken. Het zou jammer zijn om in Brugge al af te vallen, want er valt nog zoveel te leren in de volgende rondes.’

Budget Trash

‘We waren niet verrast dat we geselecteerd werden, al is de geldsom wel enorm’, zeggen de jonge gasten Arno, Barno, Tibo, Kawien van Budget Trash die al meteen het rock-‘n-roll-gehalte in dit interview hoog houden. ‘We willen sellouts worden, man, poen scheppen en misschien eens optreden in de wc van de Bauhaus. We hebben een hekel aan de vraag welk genre we precies spelen, waarschijnlijk omdat we het zelf niet weten. We willen ons gewoon niet binden aan één specifieke sound. We zijn ondertussen al twee jaar aan het klooien. Wat er op het menu staat? Op de achterkant meestal een menukaart van de frituur en op de voorkant onze nummers. Soit, we hebben gehoord dat er een aantal doven in de jury zitten, dus we vragen ons af hoe dat gaat. Onze oudercontacten waren ook best genadeloos, komt wel goed, hoor!’ 

www.cactusmusic.be en www.humo.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: