Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Eindelijk weer Brugs goud op Humo’s Rock Rally? (deel 1/3)

How Tsunami

 

34 jaar. Zoveel jaren is het geleden dat een Brugse band ooit het hoogste schavot van de tweejaarlijkse muziekwedstrijd Humo’s Rock Rally mocht bestijgen. Die eer en de centen waren toen weggelegd voor Elisa Waut, het trio rond Elsje en Hans Helewaut en Chery Derycke. Op zaterdag 10 februari staat er in de MaZ een nieuwe lichting Brugs talent te trappelen voor de preselecties van editie 2018. Kunnen ze na drie decennia voor een aflossing van de wacht zorgen?

Dit jaar overleefden een handvol Brugse groepen de strenge hand van de Humo-jury onder het leiderschap van Klaus Harmony (snapt u ‘em?) en mogen deze geselecteerde bands zich bewijzen in de preselecties van Opwijk (19 januari), Leffinge (20 januari) en Brugge (MaZ, 10 februari).

How Tsunami

‘We wisten dat we goede nummers hadden ingestuurd, maar het is moeilijk na te gaan hoe de kronkels van de jury werken. Blij te zien dat ze na het eerste smaakje nog wat meer willen’, zeggen Arnaud De Rouck, Jonathan Veriez, Stan Van Acker en Francis Isebaert van How Tsunami. ‘We spelen een mix van Britpop en Stonerrock, maar pin ons daar niet op vast. Desondanks dat we allemaal al jaren met muziek bezig zijn, bestaat How Tsunami nog sinds vorige zomer en zijn de nummers nog volop aan het groeien. We zien Humo’s Rock Rally in de eerste plaats als een springplank naar optredens, maar stiekem dromen we van een plaatsje op het uiteindelijke podium. We zouden al blij zijn met een halve finale. Het is nu aan ons om een sterke set af te leveren zodat ze weinig kritiek kunnen leveren.’

 Tuk Tuk Thailand

‘Wij waren wel verrast, want ik had ons zomaar ingeschreven’, zeggen Alison Salens, Pierre Lannoy en John Bonaparte van Tuk Tuk Thailand. ‘Humo’s Rock Rally was in onze gedachten altijd een onbereikbaar droompunt. Het gaat nu nog maar om de preselectie, maar we zijn zeker al heel enthousiast en voelen ons nu al geflatteerd. Heel vaak wordt onze sound vergeleken met Massive Attack of Portishead, het is soort van (iets) versnelde trip hop dus. We spelen al enkele jaren samen en hebben sinds vorig jaar een eerste ep ‘ABCTTT’ uit. Momenteel werken we aan een tweede ep. We zijn misschien niet de meest indrukwekkende band op technisch vlak, maar we creëren op podium een stevige dosis energie die we niet altijd terugvinden in andere opkomende bands.’

www.cactusmusic.be en www.humo.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: