Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Vonken en vuur in Brugge en deelgemeenten

 Winterse temperaturen weerhouden Brugge Plus niet om sfeer en gezelligheid in open lucht te creëren. Vanaf zaterdag 20 januari zullen film, livemuziek en vuurdecoratie (Uitwijken) vijf avonden op rij volk op de been brengen in diverse deelgemeenten. Op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari vindt het grootste spektakel (Wintervonken) plaats op de Burg. Fire walk with us, want alles is gratis mee te maken!

 Uitwijken

De wintertoer van Uitwijken houdt halt in vijf Brugse buurten: op zaterdag 20 januari in de Lisseweegse Steenweg (t.h.v nrs. 126 – 146) in Zwankendamme, op zondag 21 januari op het basketbalplein in de Poelweg (t.h.v. nr. 52) in Sint-Pieters, op maandag 22 januari op het kerkplein in de Arendstraat in Koolkerke, op dinsdag 23 januari aan de kerk Sint-Thomas (Peellaertplein Male) in Sint-Kruis en op woensdag 24 januari in de Ontmijnerslaan (t.h.v.nrs. 16 -36) in Sint-Andries. Voor de perfecte opwarming staan Nikolaas Cottenie (viool) en Rein De Vos (accordeon) in. Zij schreven muziek bij de film ‘Voyage dans la Lune’ van George Melies en bij drie korte Russische animatiefilms die speciaal voor Uitwijken werden geselecteerd. De Vuurmeesters houden het vuur brandend in sfeervolle decoraties. Concreet: de Uitwijkenbar opent om 19 uur, de film met livemuziek (speelduur: 30 minuten) start een half uurtje later. Jong en oud zijn welkom en zoals steeds tijdens Uitwijken zijn zowel de toegang als een kopje koffie, thee en een glas plat water gratis en voe niettent.

 Wintervonken

Spektakel verzekerd tijdens een nieuwe editie van Wintervonken op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari op de Burg. Het met vuur verwarmde winterterras is al vanaf 17 uur open voor soep, koffie, speciale chocolademelk of een biertje. Na wat spijs en drank én een opzwepend optreden van het 15-koppige Orchestre International du Vetex serveert Theater Tol om 19.30 uur de magische luchtvoorstelling ‘Pedaleando Hacia el Cielo’ (fietsen in de hemel) ofte een visuele vertelling over liefde, samenzijn in donkere dagen, over engelen die balanceren tussen hemel en aarde. Als uitsmijter speelt het Orchestre International du Vetex nogmaals ten dans. Ook hier is de drempel onbestaande, want de voorstellingen zijn gratis. (ADC)

www.uitwijken.be, www.devuurmeesters.be en http://www.wintervonken.be

 Expo Robbert&Frank Frank&Robbert in De Tank

In het voormalig Provinciaal Gouvernement op de Burg (net naast het winterterras van Wintervonken) blijft de exporuimte De Tank langer open (vrijdag van 17 tot 23.30 uur en zaterdag van 14 tot 23.30 uur) voor de tentoonstelling van het multimediaal kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert. Als theatermakers, beeldend kunstenaars en videografen zijn ze internationaal werkzaam in diverse velden van het kunstenlandschap. Hun geheel eigen wereld is grappig, kleurrijk en divers. Transformatie, macht en vriendschap zijn sleutelbegrippen. In Brugge tonen ze voor het eerst een drietal nieuwe werken, gecentreerd rond het thema ‘Ga weg leed van de wereld’. De expo en presentatie zijn in het kader van hun deelname aan ‘Quattro Formaggi’, een kunsttraject georganiseerd door Het Entrepot.

www.detank.be

 WINTERTOER UITWIJKEN – JANUARI 2018

De week voor Wintervonken (vr 26 en za 27 januari) trekt Uitwijken op Wintertoer in vijf Brugse buurten:

Locaties:

Za 20 januari – Zwankendamme, Lisseweegse Steenweg (t.h.v nrs. 126 – 146)

Zo 21 januari – Sint-Pieters, Basketbalplein in de Poelweg (t.h.v. nr. 52)

Ma 22 januari – Koolkerke, Kerkplein in de Arendstraat

Di 23 januari – Sint-Kruis, Kerk Sint-Thomas, Peellaertplein Male

Woe 24 januari – Sint-Andries, Ontmijnerslaan (t.h.v.nrs. 16 -36)

Programma

Film, livemuziek en vuurdecoratie zijn de drie ingrediënten waar Brugge Plus vijf avonden op rij jouw buurt mee opwarmt. Nikolaas Cottenie (viool) en Rein De Vos (accordeon) schreven muziek bij de film ‘Voyage dans la Lune’ van George Melies en bij drie 3 korte Russische animatiefilms, speciaal voor Uitwijken geselecteerd. De vuurdecoraties van de Vuurmeesters maken het winterplaatje compleet! Kom deze deugddoende wintersfeer proeven, hoe meer zielen, hoe meer warmte!

Praktisch

De Uitwijkenbar opent om 19u, de film met livemuziek start om 19u30 en duurt een half uur.

De animatiefilms zijn geschikt voor alle leeftijden.

De toegang, koffie, thee en plat water zijn gratis (zoals altijd op Uitwijken)

www.uitwijken.be

volg Uitwijken ook op Facebook

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: