Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Gedichtendag

Met Gedichtendag gaat op 25 januari traditiegetrouw de Poëzieweek van start. Elk jaar zetten Vlaanderen en Nederland poëzie een week lang in de kijker. In Brugge mikt de jonge vzw Zwerm hoog: de vzw adopteert vanaf dit jaar het Brugs stadsdichterschap en doet dat met de lancering van een dichtbundel, de aanstelling van een nieuwe dichter én een tentoonstelling.

De periode van de vijfde stadsdichter wordt afgerond met de presentatie van een overzichtsbundel met een selectie stadsgedichten getiteld Kanten stad. De publicatie bevat per dichter vijf gedichten die zowel in Nederlandse versie als in Engelse vertaling worden gepubliceerd. De bundel verschijnt bij de in Vlaanderen gerenommeerde uitgeverij P.

Bijna alle stadsdichters verlenen hun medewerking aan deze avond in de Makersrepubliek: Herman Leenders brengt – naast de gastoptredens van Hedwig Speliers, Lies Van Gasse en Marcus Cumberlege – zijn laatste stadsgedicht en er wordt vooruitgekeken naar de komende periode met een eerste gedicht van Tania Verhelst, die zich de komende twee jaar zal laten inspireren door de stad, zijn bewoners en wat er in Brugge leeft.

Als kers op de taart wordt vanaf 25 januari in café De Republiek in de Sint Jakobsstraat een tentoonstelling met het bijzondere grafisch werk van Tania Verhelst geopend, die twee maand lang dagelijks kan bezocht worden.

Deze avond gaat door in de Makersrepubliek die onlangs is verhuisd naar de Poortersloge in de Academiestraat in Brugge (op een boogscheut van de Markt). In hetzelfde gebouw was tijdens het literair festival Brutaal ook de festivalboekhandel gevestigd. Allen welkom.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: