Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De Plaats voor een originele Frow

Foto EDM

 

Om met (een knoert van) een cliché te openen: sinds begin vorig jaar is restaurant/bar De Plaats in de Wapenmakersstraat the place to be voor wie op zoek is naar een lekkere vegetarische schotel of vegan gerecht of gewoon iets wilt drinken. Vanaf 9 december koppelen uitbaters Frow Steeman en Piet Verheyden daar ook nog een artshop aan vast waar je op zaterdagnamiddag terecht voor heel persoonlijke geschenken (lees: tekeningen en kaartjes).

 

Frow Steeman is geen onbekende in de wereld van kinder- en jeugdliteratuur. Deze Brugse illustratrice studeert vormgeving/illustratie aan het Sint-Lucas Instituut in Gent. In 2004 debuteert ze met haar boek ‘Mijn Kip’. Kort nadien zet ze een samenwerking op met Flip Kowlier. Ze levert niet alleen tekeningen voor hun boekjes ‘Kabouters bestaan’ en ‘Conflicten over etensresten, maar ontwerpt ook een aantal hoezen voor de cd’s van Kowlier. Het blijft niet bij die ene coöperatie, want later vormt ze een tandem met onder meer Kim Vandyck (‘Piet Stoer’-reeks), Wim Opbrouck (‘Eskimo’), Gerda Dendooven (‘1 2 3 aan tafel’), Elvis Peeters (‘Twee stenen’), Wouter Deprez (‘Waarom je moeder en ik bijna altijd een kamerjas dragen’) en Bettie Elias (‘Zo groot als papa’). Goed voor bijna twintig publicaties.

Artshop

In maart 2016 wenden Frow en Piet Verheyden hun talent op culinair vlak aan en openen ze het vegetarisch restaurant ‘De Plaats’ in de Wapenmakersstraat (een zijstraat van de Philipstockstraat) in hartje Brugge. ‘Elke dag staat er een nieuw gerecht op de kaart’, zegt ze. ‘Voordien hadden we al ervaring opgedaan met catering voor diverse gelegenheden, maar in De Plaats kunnen we op een vaste basis de mensen laten genieten van onze vegetarische en vegan gerechten. Maar nu gaan we nog een stapje verder in dit pand: vanaf 9 december zetten we de deuren van de bovenverdieping open als artshop. Elke zaterdagnamiddag van 14 tot 17 uur kan iedereen binnenlopen voor gepersonaliseerde kaartjes of tekeningen voor een bepaalde gelegenheid. Ik maak het ter plaatse. Zo krijgt men meteen een origineel kunstwerkje mee naar huis. In de shop zullen ook mijn boeken, kaarten, collages, schilderijen en pentekeningen van de voorbije 24 jaar te koop zijn. Het is de bedoeling dat ik in de toekomst ook werk van bevriende kunstenaars hier zal aanbieden’, zegt Frow Steeman die volop bezig met een boek waarin haar restaurant een belangrijke rol speelt. ‘Het wordt wellicht een soort kookboek met tekeningen en teksten waarin humor een belangrijk ingrediënt vormt.’ (ADC)

http://www.deplaats.be 

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: