Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Sioen plays Graceland voor Crea Thera

Op zondag 3 december treedt de Gentse muzikant Sioen op in de Karmelietenkerk tijdens een benefietconcert ten voordele van Beats, Words & Moves, het nieuwe project van de therapeutische organisatie Crea Thera. Sioen brengt er zijn succesvolle concertenreeks ‘Sioen plays Graceland’, naar het gelijknamige album van Paul Simon.

Bruggeling Thomas Deleu richtte Crea Thera op in 2008 toen hij nog in Srebrenica woonde. ‘Ik was er twee jaar eerder naar toe getrokken voor een ander project’, aldus Deleu die muziektherapeut is .’Ik kwam er terecht in een beschadigde maatschappij en ik vond het belangrijk om de gemeenschap te helpen.’ Daaruit ontstond Crea Thera, een creatieve organisatie die via kunst en muziek een therapeutische uitlaatklep vormt voor de kinderen uit Srebrenica en omgeving.

Vandaag superviseert Deleu de Bosnische werking vanuit België en stampte hij ook hier gelijkaardige projecten uit de grond. Het nieuwste project, Beats, Words & Moves, omvat muziektherapeutische workshops voor nieuwkomers in België. ‘Momenteel werk ik zowel met kinderen als volwassenen in West-Vlaamse opvangcentra alsook met OKAN-klassen in diverse scholen. Zo proberen we met dit project integratie positief te ondersteunen en diverse culturen te verbinden via muziek.’

Het benefietconcert vindt plaats op zondag 3 december om 17 uur in de Karmelietenkerk in de Ezelstraat 28. Het voorprogramma, Balkan Spirit Fusion, wordt gebracht door Deleu zelf die, samen met zijn vrouw Nela, een eigen interpretatie zal geven aan enkele traditionele Balkanliederen. (LDD)

 

____

 

Een ticket kost 18 euro in voorverkoop of 20 euro aan de deur. Tickets zijn verkrijgbaar online via www.ticketsbrugge.be of bij In&Uit.

www.creathera.org

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: