Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Jarno en U2 tegen borstkanker op 2 december in Het Entrepot

TORHOUT — U2-fans Think Pink(foto Davy Coghe)

 

Op zaterdag 2 december bundelen de fans van U2 hun krachten in de strijd tegen borstkanker. In Het Entrepot vindt dan een benefietconcert plaats voor Music for Life. De opbrengst gaat integraal naar Think-Pink, de nationale organisatie voor borstkankerpatiënten en hun familie. Stand-upper Jarno Boone warmt muzikaal op voor U2be//The Belgian U2 Experience, de Belgische tribute band van de Ierse groep, die de affiche topt van deze avond.

‘De pure feiten zijn schokkend: ons land is helaas wereldkampioen borstkanker’, zegt Olivier Neese, een van de drijvende krachten van het organisatiecomité. ‘Eén op de tien vrouwen wordt met de ziekte geconfronteerd, één op drie verliest de oneerlijke strijd, het is de belangrijkste doodsoorzaak voor vrouwen boven de 40 jaar… Bijna iedereen kent wel iemand die strijdt tegen de ziekte. Vandaar dat we,  U2-fans uit West- en Oost-Vlaanderen, met de steun van enkele sponsors, op zaterdag 2 december een benefietavond ten voordele van Think-Pink organiseren. Centraal hierbij staat de hoofdact U2be, de Belgische tribute band rond de Ierse supergroep.’

Vergeet eventjes de Paradise Papers en richt de blik op deze groep van Vlaamse bodem. Nick Beernaert (Bono), Franky Aneca (The Edge), Geert Van Renterghem (Adam Clayton) en Marnix Tahon (Larry Mullen jr) spelen bangelijk goed hun idolen na en willen tijdens elk optreden het origineel evenaren, zowel qua geluid als qua uitzicht. Daar slagen ze in, want ook aan de details (kledij en attributen) besteden ze de juiste aandacht.

De Slimste Mens

Het voorprogramma ligt in handen van Jarno Boone uit Eernegem. Kan humor verzachtend werken? Neese: ‘Zonder enige twijfel. Maar hoewel Jarno Boone vooral bekend staat als stand-upcomedian en zijn strepen al verdiende als publiekopwarmer voor verschillende televisieprogramma’s zoals De Slimste Mens of De Ideale Wereld, zal hij die avond een andere talent van zich laten zien. Begin dit jaar scoorde hij een YouTube-hit met een rapnummer dat hij schreef terwijl zijn moeder vocht tegen kanker. Hij wil zijn muzikaal talent verder ontplooien en nam een stemcoach onder de arm. Dit wordt zijn eerste optreden als muzikant. We zijn razend benieuwd.’

Iedereen meer dan welkom, dus, op zaterdag 2 december in Het Entrepot. Is het niet voor Jarno en U2, dan toch om een bijdrage te leveren voor Think-Pink en de strijd tegen borstkanker. (ADC)

Tickets voor U2be for Think-Pink kosten 10 euro in voorverkoop en 15 euro aan de deur. Info:  www.u2be.eu/thinkpink of www.facebook.com/U2be.eu

 

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: