Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltips december

 

1 en 2 december
20 uur, Gemeenschapshuis Sint-Kruis
De Belofte, Koninklijk toneelgezelschap Reynaert

De Belofte is een tedere komedie over gelukkig zijn en de valstrikken op weg naar dat geluk. Louis is een gefortuneerde, gepensioneerde zakenman met een goed ontwikkelde neus voor vrouwen. Alles wat hij aanraakt verandert in goud. Hij heeft succes, maar dan slaat het noodlot toe. Aan het sterfbed van zijn veel jongere vrouw moet hij beloven dat hij na haar dood opnieuw gelukkig zal worden. De dames staan voor hem in de rij, hij wordt getroost, maar voor Louis lijkt het maar niet te lukken. Tot op een dag, een al dan niet toevallige ontmoeting, zijn leven verandert. De Belofte is een stuk waarin gelachen wordt met ernstige dingen.

Info www.toneelreynaert.be, t 0494 43 38 92

                          ******************************************

 Vrijdag 1 december
20 uur, MaZ
STAN, ARSENAAL/LAZARUS & Olympique Dramatique
Poquelin II

Jean-Baptiste Poquelin is de echte naam van Molière, één van de beroemdste Franse theaterauteurs ooit. Tartuffe, De Vrek, De Ingebeelde Zieke, Don Juan … Het zijn maar enkele van zijn meesterwerken die populair blijven bij zowel professionele makers als liefhebbers. In 2004 creëerde het theatercollectief STAN Poquelin, gebaseerd op zijn werk. De voorstelling werd een absolute theaterhit. Meer dan tien jaar later neemt STAN, samen met Arsenaal/Lazarus en Olympique Dramatique, de draad weer op. Ze husselen Molières bekende repertoire door elkaar en spelen de pannen van het dak, inclusief hoge stemmetjes, kukelende samenspraak, opplaksnorren, historisch wapentuig en een te laag hangende kroonluchter. Op scène staan enkele heel bekende namen: Els Dottermans, Stijn Van Opstal, Jolente De Keersmaeker, Damiaan De Schrijver en Frank Vercruyssen.

Info www.ccbrugge.be, t 050 44 30 60

***************************************

 2, 8, 9, 14, 15 en 16 december
Bedgeheimen, Kunst Adelt
20 uur, Toneelzaal ‘De Zeven Torentjes’

 

Ook Kunst Adelt kiest met Bedgeheimen voor werk van de succesvolle Nederlandse auteur en televisiemaker Haye van der Heyden. Twee echtparen zijn beland in een futloos huwelijk waarin de passie al lang verdwenen is. Sleur is hun grootste vijand. Ze proberen te redden wat er te redden valt, maar zijn de brokken nog te lijmen? Twijfel en een midlifecrisis staan lijnrecht tegenover passie, ontdekking, lust en liefde. Tegenover de twee koppels die vechten tegen het ouder worden, staat een jong koppel dat volop geniet van hun prille verliefdheid. Een heerlijk eigentijdse komedie over de liefde. Zes acteurs staan op scene. Dominique Deckers regisseert.

 Info www.kunstadelt.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: