Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Toneeltip

Bal van de pompiers, Biedermann en de brandstichters (Toneelkring De Valk, MaZ)

17, 18, 24 en 25 november om 20 uur

Het stuk Biedermann en de brandstichters van Max Frisch werd ruim vijftig jaar geleden geschreven, maar blijft zeer actueel. Philip Vanluchene herdoopte het stuk tot Bal van de pompiers. Het stuk is moeilijk binnen een bepaald genre onder te brengen. Het is geen komedie, geen tragedie en eigenlijk ook niets tussenin. Het heeft iets van een Grieks drama, maar heeft ook veel elementen van een komedie. Het verhaal is eenvoudig, maar ontaardt snel. Het hoofdpersonage Biedermann, een zeer politiek correct burger haalt tegen wil en dank twee misdadigers in huis. Hij ziet of wil niet zien wat anderen rondom hem zien. Het is alleen een kwestie van tijd tot de brand ontstaat …

 www.toneeldevalk.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: