Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

Foto EDM

 

Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

Lieve Moeremans (directeur Brugge Plus)

1.   De Triënnale van mei tot september 2018 in de binnenstad wordt dit seizoen opnieuw een brandpunt van hedendaagse beeldende kunst met de historische binnenstad als achtergrond.  Een spannende confrontatie tussen oud en nieuw. Als nieuweling in Brugge kan ik me geen fijnere manier inbeelden om de binnenstad te leren kennen.

2.   Europa in de herfst – Theater Malpertuis (30 januari 2018, KAAP/De Werf): staat de Europese Unie op het punt uit elkaar te vallen? Of zijn we onderweg naar een nieuw Europees project? Dat zijn de vragen die aan de grondslag liggen van de nieuwe politieke voorstelling van regisseur Piet Arfeuille. Hij staat steeds garant voor ijzersterke poëtische voorstellingen die het ons denken uitdaagt.

3. Rule of Three – Jan Martens/Grip (18 april 2018, Cultuurcentrum):
Jan Martens schopte het in een paar jaar tijd van jonge nieuwkomer tot publiekslieveling. Hij brengt ode aan de menselijke onvolmaaktheid. Voor deze nieuwe creatie gaat hij in zee gaat met drummer en elektronicamuzikant Michael Kuhn. De pers is unaniem lovend en ook ik vind dit één van de niet te missen voorstellingen van dit seizoen.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: