Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

Foto EDM

 Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

 Michel Dewilde (co-curator Triënnale Brugge 015-018 en cultuurfunctionaris tentoonstellingen, Cultuurcentrum Brugge)

 1. Mohammad Reza Mortazavi (19 november, Concertgebouw): een concert waar ik zeker naar uitkijk. Iran werd door een lange familiegeschiedenis zowat mijn tweede thuisland. Mortazavi is onder meer een virtuoos op het Tonbak percussie instrument, zowat het belangrijkste Perzische instrument. Daarnaast is hij ook begaan met de schijfvormige dap trommel. Benieuwd hoe hij zijn Perzische roots met actuele innovaties versterkt.

 2. December Dance (7 – 17 december, Cultuurcentrum & Concertgebouw): december wordt opnieuw een belangrijke afspraak met de hedendaagse dans, ditmaal met de Franse choreograaf-muzikant en beeldend kunstenaar Christian Rizzo als gastcurator. Rizzo is van vele markten thuis en ik kijk uit naar zijn grensverleggende programmatie.

 

3. Triënnale Brugge 2018 ‘Liquid City’ (vanaf 5 mei 2018, stadsparcours): de tweede editie van deze uitdagende Triënnale belooft nog scherper voor de dag te komen dan de eerste uitgave. De tentoonstelling brengt een unieke combinatie van architectuur en visuele kunsten bedacht voor de publieke ruimte. In 2018 staat het thema in het teken van de stad en maatschappij van de toekomst: de vloeibare stad.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: