Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

Foto EDM

 

Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie. Vandaag met ….

   

Patrick Keersebilck (directeur Cactus Muziekcentrum)

 Ik hou het op één tip en dat is het concert van Moses Sumney (3 november, MaZ): momenteel wellicht nog eerder een naam voor insiders, maar met veel potentieel om het ook te maken bij een groter publiek. We merkten hem een paar jaar geleden op met zijn single ‘Seeds’ en omdat zijn naam ook opdook bij muzikanten als Beck, Solange, Sufjan Stevens, James Blake, Cinematic Orchestra en Flume. Die zijn blijkbaar allemaal zodanig fan van hem dat ze hem mee op tour namen of hem vroegen mee te werken aan platen.  Zijn fantastische debuutplaat ‘Aromanticism ‘ is net uit en vormt een mooi visitekaartje van waar je je ook live mag aan verwachten. Sumney tekent voor een erg rijke, inventieve indie sound, waar je een echte  “soul” achter voelt. Een  sound waarin zijn erg wendbare én gevoelige falsetto een hoofdrol opeist. Zijn eerste ‘headlining tour’ brengt hem in België naar Botanique  én Cactus. 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: