Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Iedereen Klassiek (in quotes)

Iedereen Klassiek is hét feest van de klassieke muziek. Wie gratis wil proeven van Bach, Beethoven en Brugge komt op zaterdag 28 oktober ruim aan zijn trekken in het Concertgebouw en in de Brugse binnenstad dankzij een uitgebreid programma.

De blikvanger van deze dag komt van presentator-pianist Thomas Vanderveken: hij oefende het pianoconcerto van Grieg in en daagde ook andere amateurmuzikanten uit om hetzelfde te doen, maar met een ander muziekstuk. Tien finalisten spelen op Iedereen Klassiek voor een professionele jury. Maar er is nog zoveel meer.

  • ’Omdat klassieke muziek nog altijd en zelfs almaar meer onbekend en onbemind is, zet Klara alles op alles om iedereen, of toch zoveel mogelijk mensen, te overtuigen van de schoonheid en de emotionele kracht van klassieke muziek.’ (Chantal Pattyn, Nethoofd Klara)
  • ‘Klassieke muziek is voor velen een lichtbundel in het leven, voedsel voor hoofd en hart dat het liefst samen met anderen wordt gedegusteerd.’ (Jeroen Van Acker, artistiek directeur Concertgebouw)
  • ‘Voor het vijfde jaar op rij laat Iedereen Klassiek Bruggeling en bezoeker op een laagdrempelige manier kennis maken met het klassieke muziekrepertoire.’ (Burgemeester Renaat Landuyt)
  • ‘Ook de Brugse winkeliers zijn opnieuw erg enthousiast. Bijzonder fijn ook dat Handmade in Brugge mee op de kar springt van Iedereen Klassiek en in de Makersrepubliek een instrumentenbouwer aan het werk laat.’ (Schepen Hilde Decleer)

 

—–

 

http://www.concertgebouw.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: