Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

 

 Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

          Katrien Steelandt en Ina Verrept (Erfgoedcel Brugge)

 1. Eind december brengt Sioen samen met andere muzikanten ‘Graceland’ van Paul Simon in de Stadsschouwburg. Paul Simon is veel meer dan jeugdsentiment, hem ben ik altijd blijven volgen. De veel jongere Sioen was ik de laatste jaren een beetje uit het oog verloren, maar ik ben benieuwd naar wat hij met ‘Graceland’ doet. (Ina Verrept)

2. De expo ‘Pieter Pourbus en de vergeten meesters’ in het Groeningemuseum lijkt me niet te missen voor Bruggeling en toerist. Een 16de eeuws topwerk gecombineerd met petite histoires van lokale bodem. Erg benieuwd!

3. Daarnaast kijk ik uit naar het concert van het Brugs symfonisch orkest Artis Dulcedo op 23 december in het Concertgebouw. Dit orkest van gedreven amateurmusici brengt dan het celloconcerto van Schumann met de Portugese cellist Pablo de Naveran en de onvoltooide symfonie van Schubert. Wat een uitdaging! (Katrien Steelandt)

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: