Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

 Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

Foto EDM

 

Burgemeester Renaat Landuyt

 1. Eerst is er de tentoonstelling ‘Smoke, Ashes, Fable’ van William Kentridge van 20 oktober 2017 tot 25 februari 2018 in het Sint-Janshospitaal. William Kentridge, veelzijdige kunstenaar, zoon van twee Zuid Afrikaanse anti-apartheidsadvocaten, confronteert ons in het 850 jaar oude ziekenhuis met trauma en genezing in al zijn eeuwige vormen van schets en video. Dit is internationale kunst in een passend Brugs historisch kader.

2. Even veelzijdig is rock-, mode en danskunstenaar Christian Rizzo die ons vanaf 7 december belooft in het Concertgebouw te imponeren met elf dagen December Dance 2017 met lichamen in transformatie, dans als gedaanteverwisseling. 

3. De stad in transformatie ontdekken we vanaf 5 mei 2018 dankzij de Triënnale 2018. Het wordt weer kunstwerken beklimmen en bewonderen, dit keer rond het thema vloeibare stad, zeg maar stad in transformatie. 

 ‘Kunst is verandering, verandering is kunst’ is de rode draad doorheen mijn drie keuzes. Maar er is nog zoveel meer te beleven, zoals blijkt uit andermans keuzes.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: