Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

 

Bart Vanduyver (Cultuurcoach Brugotta)

 Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

 Ook vanuit het Brugotta-label binnen Cultuurcentrum Brugge staat weer heel wat op stapel. Persoonlijk kijk ik het meest uit naar de Brugotta Tribute in de Stadsschouwburg. 2018 is het jaar waarin Madonna, de onbetwiste koningin van de popmuziek, 60 jaar wordt. Onze Brugse artiesten brengen op 14 april, in samenwerking met Metronoom, een avondvullende show waarin de veelzijdigheid van de popdiva in de verf wordt gezet.

Ik ben ook benieuwd welk fotografisch schoon aan het licht zal komen tijdens de jaarlijkse Fotonale Brugge. Dit jaar werken de fotografen rond het thema ‘Spel’, tevens het jaarthema van Cultuurcentrum Brugge. De tentoonstelling is gratis te bezoeken in Brugotta Hal Burg van 6 t.e.m. 14 januari.

Komend seizoen zijn er nog tal van Brugotta-optredens in het kader van Daverend/Unplugged in Daverlo en Brugotta Club in Biekorf Theaterzaal. Kiezen is verliezen, maar als ik er dan toch één moet uitpikken waar ik naar uitkijk is het Brugotta Club met BEUK op 20 april in Biekorf Theaterzaal. Nederlandstalige hardrock & roll met een livereputatie om ‘u’ tegen te zeggen. Dat wordt een feestje!

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: