Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

foto EDM

 

Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

           

Peter Roose (Artistiek directeur Cultuurcentrum)

 Een absolute muzieklegende in de Brugse stadsschouwburg…  Tijdens zijn nieuwe solotour komt namelijk Randy Newman op 5 maart 2018 zijn nieuwe album Dark Matters ook in Brugge voorstellen. Maar even boeiend worden zeker de ontmoetingen met Albert Hammond en Peter Koelewijn, voor wie eens muzikaal uit zijn of haar dak wil gaan.

Iets waar de theaterliefhebbers kunnen naar uitkijken, zijn de voorstellingen van het indringende en intrigerende Tristesses van het Waalse gezelschap Das Fräulein Kompanie. Een theaterbelevenis tussen droom en werkelijkheid, of beter tussen realiteit en nachtmerrie, tussen theater en film, in exclusiviteit voor Vlaanderen.

Zelf ben ik eveneens benieuwd naar wat Tom Lanoye en Theater Zuidpool met Edward II hebben uitgehaald.

En dan is er natuurlijk nog meimaand accordeonmaand, met de achtste editie van het internationaal accordeonfestival Airbag, maar hierover later ongetwijfeld meer. 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: