Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

Foto EDM

 

Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

Pieter De Wulf (Comedyshows)

 

1. Urbanus met zijn show ‘Trecto Pnix’ op 7 maart 2018 in het Concertgebouw: Urbanus is een instituut en boeit nog steeds meerdere generaties. Hij maakt nog steeds liedjes en strips en nu komt er ook een voorstelling met nieuw materiaal. Deze comedy godfather is met niemand te vergelijken, hij is een genre apart.

2. Wim Helsen met ‘Er wordt naar u geluisterd’ op 3 februari 2018 in het Concertgebouw: elke voorstelling van Wim is verfrissend, ook als je jaarlijks meer dan honderd voorstellingen ziet. Ook hier vinden we net als bij Urbanus een grote dosis absurdisme in terug, maar wel met de vreemdste hersenkronkels en altijd met geniale vondsten.

3. ‘Michael Van Peel overleeft 2017’ op 30 januari 2018 in de Stadsschouwburg: al jaren proberen we Van Peel naar Brugge te halen en we zijn dan ook trots dat het eindelijk gelukt is. Gestuwd door Radio 1 en Canvas brengt deze conferencier een uiterst scherpe eindejaarsshow. Met goed onderbouwde argumenten neemt hij alles en iedereen op de korrel. Het mooiste is dat je bij Michael een enorme oprechte gedrevenheid voelt.

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: