Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Blues blueskreten

Foto EDM

Zoals onze huistekenaar Marec het al in zijn sierlijke pennetrekken aangeeft op de cover van deze eigenste EXit: oktober is sinds enkele jaren dé maand waar blues koning is in Brugge. Onder de noemer Nothin’ But The Blues staat er vanaf zondag 1 tot en met maandag 23 oktober een ferme portie lokale, nationale en internationale blues op tafel van diverse Brugse cafés en de Stadsschouwburg. En weg drempelvrees, want de concerten in de cafés zijn gratis. De aftrap gebeurt op zondag 1 oktober in Comptoir des Arts (Vlamingstraat 53) met de vijf Brugse rasmuzikanten van B’Eat The Blues. Een dag later smeren Lawen Stark & His Band hun kelen en instrumenten in De Snuffel (Ezelstraat 42). Marino Noppe en Jan De Bruijn tonen op donderdag 5 oktober hun blueskant in Bistro Zwart Huis (Kuipersstraat 23). Samen met Carlo Van Belleghem en Marcus Weymaere brengen ze een bluesavond ‘pur sang’. Na het cafégeweld staan er twee concertavonden in de Stadsschouwburg gepland: op vrijdag 6 oktober met The Blues Vision en The Dave Specter Band featuring Tad Robinson en op zaterdag 7 oktober Guy Verlinde & The Houserockers en The Corey Dennison Band. De 5 muzikanten van Dirty 5 zijn op maandag 9 oktober present in de Vino Vino (Grauwwerkersstraat 15). Op vrijdag 13 oktober mag Old Skool Blues Band het beste van zichzelf geven in 27Bflat (Katelijnestraat 27b). Geen bluesmaand zonder vaste waarde Long Tall Danny. Deze letterlijk grote meneer van het genre nodigt op maandag 16 oktober muzikanten uit om samen te improviseren tijdens zijn maandelijkse Blues Jam in Comptoir des Arts (Vlamingstraat 53). Afsluiters van Nothin’ But The Blues zijn The Goon Mat & Lord Benardo (ofte Mathias Dalle en Fabian Bennardo) op maandag 23 oktober in Charlie Rockets (Hoogstraat 19). 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: