Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

De ultieme Brugse cultuurtips

Foto EDM

Het cultuurseizoen belooft dit jaar, meer nog dan de vorige jaren, een rijk geschakeerd palet van muziek, dans, toneel en beeldende kunst te worden. Kiezen wordt zo steeds moeilijker. Daarom gaan we te rade bij de professionals van het vak. Zij tippen ons hun soms verrassende top-drie.

VandaagTill-Holger Borchert (Directeur Musea Brugge)

1. ‘Smoke, Ashes, Fable’, de eerste museale solotentoonstelling van de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge in België überhaupt, is zonder enige twijfel een highlight van het culturele najaarsseizoen in Brugge. Kentridge’s innovatieve en ontroerende filminstallaties, tekeningen en wandtapijten worden door het middeleeuwse Sint-Janshospitaal omkaderd en met werk van Broodthaers geconfronteerd. Een belevenis die wellicht alleen nog getopt wordt door de lecture-performance van Kentridge op 17 oktober in het Concertgebouw.

 2. Pieter Pourbus en de vergeten Meesters: de titel die doet denken aan de Harry Potter, maar het gaat om een topexpo voor de liefhebbers van Oude Meesters en Brugs erfgoed. Het Groeningemuseum laat een representatief overzicht zien van Brugse kunstenaars uit de latere 16de eeuw en luidt de herontdekking van de schildersfamilie Claeissens in.

 3. Monteverdi’s grootste Hits Anima Eterna viert de 450ste verjaardag van Claudio Monteverdi. De hoogtepunten van zijn muziek te beluisteren op historische instrumenten is een must.

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: