Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

‘Musical blijft een leuk medium om te doen’

 

 

September is musicalmaand in Brugge. De eerste twee weekends van september spelen twee musicalverenigingen hun productie in de Stadsschouwburg. KotéKoer opent het Brugse culturele seizoen in het weekend van 8 september met Legally Blonde.

EXit: Hoe verklaar je het succes van het genre?
Matthijs Vandekinderen:
‘Musical blijft een heel leuk medium om te doen. Je combineert drie totaal verschillende disciplines: zingen, acteren en dansen. Succes bouw je ook op. Met KotéKoer zijn we ondertussen al meer dan acht jaar bezig en we streven elk jaar opnieuw naar een zo goed mogelijke show. Kwaliteit primeert, wat ons een heel trouw publiek oplevert.’

 EXit: Jullie kiezen voor bestaand werk?
Vandekinderen:
‘Klopt, maar we pinnen ons niet vast op één genre. We gaan elke keer voor een totaal andere show, zeker voor ons publiek. Op ons palmares staan onder meer Peter Pan en The Beauty and the Beast, maar evengoed minder bekend werk als Seussical of het zeer geestige Little Shop of Horrors. We kiezen vooral die stukken die we zelf heel graag willen spelen.’

 EXit: Zoals Legally Blonde?
Vandekinderen:
‘Ik zag het stuk enkele jaren geleden al in Londen en het is altijd op mijn verlanglijstje blijven staan. Legally Blonde is een bewerking van de gelijknamige romantische blockbuster uit 2001 en gaat over de jonge, blonde studente Elle Woods. Ze bevestigt aanvankelijk alle clichés van het domme blondje. Wanneer haar verhoopte verloofde haar in de steek laat en gaat studeren aan Harvard, gaat ze hem achterna. Eerst wil ze hem terug, maar gaandeweg blijkt dat studeren haar wel afgaat en dat ze veel meer in haar mars heeft.’

EXit: Een licht en luchtig stuk?
Vandekinderen:
‘Het verhaal wordt met veel humor verteld en er zijn heel wat hilarische momenten. De muziek is heel poppy en catchy. Wie buitenkomt, zal de melodie zeker nog een tijdje in het hoofd houden. Anderzijds is het helemaal geen gemakkelijk stuk om te spelen. Het tempo is pittig, er is een zware vrouwelijke hoofdrol en er wordt ook veel gedanst in het stuk.’

EXit: Musical is voor ‘liefhebbers’ niet te onderschatten?
Vandekinderen:
‘De combinatie van de vele ‘skills’ maken er inderdaad een zeer uitdagend genre van. We houden er ook aan om met een live orkest te spelen, wat in het professionele circuit niet meer zo vaak gebeurt. In totaal werken we met bijna tachtig mensen aan deze productie, cast en crew samen. Op het moment dat de ene show gedaan is, ben je eigenlijk al bezig met de volgende. Het stopt eigenlijk nooit, maar onze passie voor het genre is zo groot, dat we dat er graag bij nemen.’ (SD)

Info http://www.kote-koer.be

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: