Exit Magazine

Maandelijks Brugs Cultuurblad

Culinaire nazomer in Het Entrepot

 

Wie nog graag culinair wil nagenieten van de zomer kan in het tweede weekend van september terecht in Het Entrepot voor de derde editie van het streetfoodfestival Taste A Lot. Drie dagen lang serveren tal van foodtrucks –en kraampjes hun specialiteiten, maar ook enthousiaste hobbychefs botvieren hun kookkunsten tijdens een professioneel gejureerde cook battle.

Een Oosterse pizza verorberen of slurpen van een Caraïbische mocktail? Tijdens Taste A Lot kun je al eens proeven van de wereld. Het Entrepot denkt echter ook aan hun jongste bezoekers met snacks op kindermaat en doorlopende animatie zodat het hele gezin kan genieten van het foodfestival. Naast het appetijtelijke is er ook het vertier, met artistieke interventies en uiteenlopende activiteiten, geheel op eigenzinnige wijze gebracht door (vrienden van) Het Entrepot.

 Cook battle

Taste A Lot biedt deze editie ook een platform aan de kookaficionado’s. In samenwerking met Voorsmaak, dat ander culinair evenement, organiseert Het Entrepot op zaterdag hun allereerste cook battle. Geïnteresseerden kunnen zich online inschrijven per team van vier, al moet er eerst gestreden worden voor een plekje tijdens de voorafgaande foodquiz. De vier beste teams die dit vragenuurtje overleven, mogen deelnemen aan de battle en dingen zo mee naar een standplaats op de volgende editie van Voorsmaak.

De zaterdag wordt afgesloten met een opmerkelijke afterparty in Jeugdhuis Comma. De line-up van de avond bestaat immers volledig uit koks die platen komen draaien tijdens ‘chefs at the decks’. De dj’s van dienst zijn Nick Bril (The Jane), Peter ‘bordendrager’ Laloo en Hermes Vanliefde (Rock-Fort) en Bruno Timperman (Bruut).

Opendeurdag

Op zondag kan men snuisteren tussen de vinyl op de platenbeurs of kan er gekuierd worden langs de standjes van mini-Markt!. Die laatste is een kleinschalige versie van Markt!, het jaarlijks platform van Het Entrepot voor jonge makers en ondernemers die hun kunst, design, prints of mode komen aanbieden.

Naast Markt! is Het Entrepot echter thuishaven voor heel wat andere organisaties en creatievelingen die doorheen het jaar het beste van zichzelf proberen geven. Het jongerenhuis geeft op de slotdag van Taste A Lot hun huisgenoten dan ook de kans om hun talent te delen met het grote publiek aan de hand van voorstellingen en initiaties. Deze vinden plaats op het terrein doorheen de dag. (LDD)

Vrijdag 8 september van 16 tot 24 uur, zaterdag 9 van 14 tot 24 uur en zondag 10 september van 14 tot 22 uur in Het Entrepot, Binnenweg 4, 8000 Brugge. Inschrijven voor de cook battle en het volledige programma: www.tastalot.be

 

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: